Alle Bestanden In Een Map Hernoemen

Inhoudsopgave:

Alle Bestanden In Een Map Hernoemen
Alle Bestanden In Een Map Hernoemen

Video: Alle Bestanden In Een Map Hernoemen

Video: Alle Bestanden In Een Map Hernoemen
Video: Bestanden hernoemen in Verkenner 2024, April
Anonim

De Windows-bestandsbeheerder (Verkenner) heeft nog steeds geen functie voor het hernoemen van batchbestanden. Om de namen van alle bestanden in de map te wijzigen, moet u daarom een programma gebruiken dat niet aanwezig is in de standaard OS-distributie. U kunt Explorer vervangen door een andere bestandsbeheerder (bijvoorbeeld Total Commander), of u kunt een programma gebruiken dat gespecialiseerd is in het hernoemen van bestanden in batches.

Alle bestanden in een map hernoemen
Alle bestanden in een map hernoemen

Noodzakelijk

Flash-hernoemer

instructies:

Stap 1

Gebruik bijvoorbeeld de Flash Renamer-software van RL Vision. Wanneer het in het systeem is geïnstalleerd, voegt het een extra opdracht toe aan het contextmenu van mappen, dus om de procedure voor het hernoemen van bestanden van een map te starten, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de regel Start Flash Renamer in het menu.

Stap 2

Selecteer de gewenste sectie in het Flash Renamer-venster - er zijn er vijf. Als u audiobestanden moet hernoemen, zijn er in het gedeelte Muziek opties om met MP3-tags te werken. Het programma kan tags van bestanden lezen en deze gebruiken om de bestanden een naam te geven in het formaat dat u opgeeft. Indien nodig kan het programma de tags zelf in de bestanden bewerken.

Stap 3

Selecteer het gedeelte Nummers als de bestanden in de map op de een of andere manier moeten worden genummerd. Het programma kan nummering toevoegen aan het begin en einde van bestaande bestandsnamen, of namen volledig vervangen door nummers. De nummeringsstap, het aantal cijfers, het scheidingsteken tussen het nummer en de bestandsnaam kunnen ook worden gewijzigd.

Stap 4

Gebruik het gedeelte Algemeen als u bijvoorbeeld een woord of een ander fragment in de naam van elk bestand wilt vervangen door een andere combinatie van letters en cijfers. Er zijn ook opties om de hoofdletters van letters in bestandsnamen te wijzigen, inclusief hoofdlettergebruik van elk woord of alleen de eerste en willekeurige selectie van hoofdletters voor elke letter. U kunt een bepaald aantal tekens verwijderen uit alle bestandsnamen in een map, beginnend vanaf elke positie vanaf het begin of einde van de naam, of u kunt een fragment invoegen dat u op elke positie opgeeft. Er zijn opties voor het omgaan met spaties in bestandsnamen - u kunt spaties aan het begin van namen verwijderen en aan het einde dubbele spaties vervangen door enkele.

Stap 5

Gebruik de sectie Voorinstellingen, die vooraf gedefinieerde sets van de meest gebruikte bewerkingen voor het verwerken van batchbestandsnamen bevat.

Stap 6

Selecteer de bestanden in het rechterdeelvenster van Flash Renamer die u wilt hernoemen met de methode die u hebt opgegeven. Dit kunnen alle bestanden in een map zijn of slechts enkele ervan.

Stap 7

Geef in de sectie Opnemen in de linkerbovenhoek van het programmavenster aan of u ook alleen de namen van bestanden of mappen uit deze map wilt hernoemen. Vink hier het vakje Submappen aan als de bestanden in alle submappen ook moeten worden hernoemd.

Stap 8

Geef op of u alleen de bestandsnamen, alleen hun extensies of beide delen van de naam wilt hernoemen. Gebruik hiervoor de selectievakjes Procesnaam en Procesextensie in het gedeelte Opties.

Stap 9

Klik op de knop Naam wijzigen wanneer alle benodigde instellingen zijn gemaakt. Het hernoemingsproces begint en u ziet een rapport over de voortgang in een apart venster.

Stap 10

Klik op de knop Sluiten in het rapportvenster voor bestandsnaamwijziging. Als het nodig is om het hernoemen ongedaan te maken, klikt u op de knop Ongedaan maken.

Aanbevolen: