Een Map Hernoemen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Map Hernoemen In Windows 7
Een Map Hernoemen In Windows 7

Video: Een Map Hernoemen In Windows 7

Video: Een Map Hernoemen In Windows 7
Video: Aanmaken van een map in Windows 2023, Maart
Anonim

Mappen in Windows-besturingssystemen worden mappen op schijven genoemd die speciaal door het systeem of de gebruiker zijn gemaakt om bestanden en programma's op te slaan. Niet-beveiligde mappen kunnen door de gebruiker worden verplaatst, gekopieerd, hernoemd of verwijderd.

Een map hernoemen in Windows 7
Een map hernoemen in Windows 7

instructies:

Stap 1

Open de map waarin de map waarvan u de naam wilt wijzigen zich bevindt. Om dit te doen, kunt u de systeemfunctie gebruiken om bestanden en mappen te vinden.

Stap 2

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op de naam van de gewenste map. Er wordt een contextmenu geopend met een lijst met mogelijke acties op de map.

Stap 3

Selecteer in de lijst met acties de regel "Naam wijzigen". U kunt ook één keer met de linkermuisknop op een map klikken, deze markeren en vervolgens nogmaals met de linkermuisknop klikken. De tekst van de mapnaam is gemarkeerd.

Stap 4

Voer een nieuwe naam in voor de map en klik met de linkermuisknop ergens in het weergavegebied van het venster of druk op de "Enter"-toets. De mapnaam verandert in een nieuwe.

Stap 5

U kunt een map ook hernoemen via het eigenschappenvenster. Klik hiervoor eenmaal met de rechtermuisknop op de mapnaam en selecteer de regel "Eigenschappen" in het contextmenu.

Stap 6

Boven aan het tabblad Algemeen staat een tekstvak met de bestaande mapnaam. Wijzig de naam van de map in een nieuwe en druk achtereenvolgens op de knoppen "Toepassen" en "Ok".

Stap 7

U kunt de naam van een map ook wijzigen met het programma Total Commander. Start hiervoor het programma en open in een van de navigatiegebieden de map waarin de gewenste map zich bevindt.

Stap 8

Selecteer de map met een enkele klik met de linkermuisknop op de naam, wacht een paar seconden en klik nogmaals met de linkermuisknop op de map. De tekst van de mapnaam wordt gemarkeerd voor wijzigingen.

Stap 9

Total Commander heeft sneltoetsen voor snelle toegang tot bepaalde functies. Om de naam van een map te wijzigen, selecteert u deze met een enkele klik met de rechtermuisknop en drukt u op de "F2"-toets op uw toetsenbord. De mapnaam wordt gemarkeerd, verwijder deze en voer een nieuwe in.

Populair per onderwerp