Hoe Mds Mdf-formaat Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Mds Mdf-formaat Te Installeren
Hoe Mds Mdf-formaat Te Installeren

Video: Hoe Mds Mdf-formaat Te Installeren

Video: Hoe Mds Mdf-formaat Te Installeren
Video: How to Convert MDF-MDS to ISO 2024, April
Anonim

In tegenstelling tot gewone archieven bevatten schijfkopieën niet alleen gegevensbestanden, maar ook informatie over hun locatie op het bronmedium. Hierdoor kan gespecialiseerde software de werking van de originele optische schijf nauwkeurig simuleren. Er zijn meer dan een dozijn formaten die de volgorde van het opnemen van een schijfkopie bepalen. Sommigen van hen gebruiken twee afzonderlijke bestanden om onbewerkte gegevens en informatie over de plaatsing op schijf op te slaan. Deze omvatten het mds / mdf-formaat dat is ontwikkeld door Alcohol Soft.

Hoe mds mdf-formaat te installeren
Hoe mds mdf-formaat te installeren

instructies:

Stap 1

Als het besturingssysteem bestanden van dit type niet herkent, heeft het nog geen applicatie geïnstalleerd om met dit formaat te werken. Selecteer een van de programma's, gewoonlijk "emulators" genoemd, om op uw computer te installeren. Het meest logische is misschien om programma's te gebruiken van hetzelfde bedrijf dat het heeft ontwikkeld om met mds / mdf-bestanden te werken. Alcohol 120% en Alcohol 52% emulators kunnen worden gedownload van de website van de fabrikant (https://alcohol-soft.com). Beide zijn echter niet gratis, terwijl andere bedrijven en particuliere auteurs enkele van hun eigen versies van emulators distribueren zonder er iets voor terug te vragen. U kunt bijvoorbeeld de gratis Daemon Tools Lite-toepassing downloaden van de DT Soft-website (https://daemon-tools.cc/rus/products/dtLite).

Stap 2

Nadat u het programma hebt geselecteerd en geïnstalleerd, kunt u bestanden met de extensies mds en mdf op dezelfde manier uitvoeren als alle andere - bijvoorbeeld door te dubbelklikken op de linkermuisknop. Als u een Windows-besturingssysteem gebruikt, selecteert u als alternatieve manier om een schijfkopie te koppelen het vereiste bestand in het Verkenner-venster en klikt u op de knop "Openen" in het menu. Een andere optie: klik met de rechtermuisknop op het object, open het gedeelte "Openen met" in het contextmenu en selecteer de naam van het geïnstalleerde programma uit de lijst. De applicatie zal tijdens de installatie alle benodigde informatie om deze functies te gebruiken in het systeemregister schrijven zonder uw deelname.

Stap 3

U kunt het doen zonder de bestandsbeheerder van uw besturingssysteem, door gewoon het venster van de geïnstalleerde emulator zelf te gebruiken. Om dit te doen, start u het programma met behulp van de snelkoppeling op het bureaublad of een item in het hoofdmenu van het besturingssysteem. Selecteer vervolgens Schijfkopie koppelen in het menu. In de Daemon Tools Lite-emulator moet u bijvoorbeeld dubbelklikken op een regel in de lijst met recent geopende afbeeldingen of op het pictogram Afbeelding toevoegen klikken. Als gevolg hiervan wordt een venster geopend waarin u het mdf-bestand moet zoeken en selecteren en vervolgens op de knop "Openen" moet klikken. Het programma doet de rest zelf - een andere zal worden toegevoegd aan de lijst met optische schijflezers, waarbij de schijf wordt nagebootst waarvan het afbeeldingsbestand is gekopieerd.

Aanbevolen: