Hoe Mds-bestand Te Mounten

Inhoudsopgave:

Hoe Mds-bestand Te Mounten
Hoe Mds-bestand Te Mounten

Video: Hoe Mds-bestand Te Mounten

Video: Hoe Mds-bestand Te Mounten
Video: Mounten met deamon tools 2024, April
Anonim

Het.mds-formaat is een van de meest populaire schijfkopieformaten. Zo'n bestand is een exacte kopie van een cd, dvd of Blu-ray-schijf. Met behulp van de standaardmogelijkheden van het Windows-besturingssysteem is het echter onmogelijk om ermee te werken.

Hoe mds-bestand te mounten
Hoe mds-bestand te mounten

instructies:

Stap 1

Om een schijfkopie te koppelen, hebt u een van de programma's nodig die de aanwezigheid van een schijfstation in het systeem nabootsen. De meest populaire onder hen zijn Daemon Tools en Alcohol 120%. U kunt naar eigen goeddunken elk ander programma gebruiken, ze hebben allemaal een vergelijkbaar werkingsprincipe.

Stap 2

Download daemon tools Lite. Het is gratis, je kunt het downloaden op de officiële website van de ontwikkelaars op https://www.daemon-tools.cc/rus/products/dtLite. Voer na de installatie het programma uit.

Stap 3

Klik op de knop Schijf toevoegen op de toepassingswerkbalk om een virtuele schijf aan het systeem toe te voegen. Na een paar seconden verschijnt het pictogram van de toegevoegde schijf in het programmavenster. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Mount". Zoek in het verkennervenster dat wordt geopend het vereiste.mds-bestand en dubbelklik erop. Daarna wordt de schijfkopie gemount.

Stap 4

U kunt het.mds-bestand ook toevoegen aan de afbeeldingsmap van Daemon Tools voor snelle toegang in de toekomst. Om dit te doen, klikt u op de knop "Bestand toevoegen", in het verkennervenster dat verschijnt, zoekt u de vereiste schijfkopie en dubbelklikt u erop. U kunt het koppelen door het eenvoudig te slepen en neer te zetten op het pictogram van de virtuele schijf in de programma-interface.

Stap 5

Een andere populaire toepassing is Alcohol 120%. Om de.mds-afbeelding ermee te koppelen, selecteert u "Bestand" -> "Openen", in het venster dat verschijnt, zoekt en dubbelklikt u op de gewenste afbeelding. Daarna verschijnt het in het programmavenster. Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Mount to Device" en selecteer de gewenste virtuele schijf.

Stap 6

De tweede optie voor het mounten van een schijfkopie met Alcohol 120% is om het contextmenu van Windows Verkenner te gebruiken. Zoek het gewenste.mds-bestand, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Mount Image".

Aanbevolen: