Hoe De Extensie Van Bestanden Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Extensie Van Bestanden Te Wijzigen
Hoe De Extensie Van Bestanden Te Wijzigen

Video: Hoe De Extensie Van Bestanden Te Wijzigen

Video: Hoe De Extensie Van Bestanden Te Wijzigen
Video: De naam wijzigen van een bestand en een map 2024, April
Anonim

Door de bestandsextensie kunt u bijna altijd begrijpen welke gegevens erin zijn opgeslagen: afbeelding, video, muziek, driedimensionaal object. Hetzelfde bestand kan in verschillende toepassingen worden geopend, het belangrijkste is dat het programma het formaat ondersteunt. Maar soms moet u de bestandsextensie wijzigen.

Hoe de extensie van bestanden te wijzigen
Hoe de extensie van bestanden te wijzigen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een bestandsextensie opnieuw te maken. Soms is het voldoende om het bestand gewoon te hernoemen. Zorg ervoor dat u de instellingen selecteert die het bestandsformaat weergeven, dat wil zeggen dat er nog een paar letters in de naam staan na de punt (Document.doc, Image.bmp).

Stap 2

Open een map die op uw computer is opgeslagen. Selecteer in het menu Extra de optie Mapopties. Ga in het nieuwe dialoogvenster naar het tabblad "Beeld" en schakel het item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit. Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het bestandspictogram en selecteer de opdracht "Naam wijzigen" in het contextmenu. De bestandsnaam is beschikbaar voor bewerking. Voer degene in die je nodig hebt in plaats van de vorige extensie en druk op de Enter-toets of klik ergens op het scherm met de linkermuisknop. Deze methode is lang niet altijd geschikt en niet voor alle formaten.

Stap 4

Gebruik een omvormer. Dit is een kleine applicatie waarmee u het bestandsformaat kunt wijzigen zonder terug te grijpen naar het programma waarin het is gemaakt. De interface van de converters kan verschillen, maar het werkingsprincipe is hetzelfde: vertel het programma welk bestand u wilt wijzigen, selecteer het formaat van het uiteindelijke bestand, wacht tot de bewerking is beëindigd.

Stap 5

Een andere manier is het gebruik van een programma dat het formaat ondersteunt waarin uw originele bestand is opgeslagen. Start de applicatie en open het bestand op de gebruikelijke manier. Selecteer de opdracht "Opslaan als" in het menu "Bestand". Wanneer een nieuw venster wordt geopend, selecteert u in het veld "Bestandstype" een geschikte extensie uit de lijst en klikt u op de knop "Opslaan".

Stap 6

In sommige programma's is het mogelijk om bestanden in gespecificeerde formaten te importeren en exporteren. Deze opdrachten zijn handig wanneer het bestand niet kan worden gewijzigd met de opdrachten Openen en Opslaan als. Het werkingsprincipe is ongeveer hetzelfde als in de vorige stap. Selecteer in het menu "Bestand" de opdracht "Exporteren", geef het vereiste formaat op in het veld "Bestandstype", klik op de knop "Exporteren".

Aanbevolen: