Hoe De Extensie Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Extensie Te Wijzigen
Hoe De Extensie Te Wijzigen

Video: Hoe De Extensie Te Wijzigen

Video: Hoe De Extensie Te Wijzigen
Video: Extensies wijzigen - Windows 7 2024, Mei
Anonim

Bestandsextensies worden gebruikt door het besturingssysteem en toepassingsprogramma's om het doel en de indeling te bepalen van de gegevens die naar deze bestanden worden geschreven. In de bestandsnaam wordt de extensie na de laatste punt geplaatst en soms kunnen er meerdere tegelijk zijn. In Windows is het het handigst om ze te wijzigen in de ingebouwde bestandsbeheerder - Verkenner.

Hoe de extensie te wijzigen
Hoe de extensie te wijzigen

instructies:

Stap 1

Start Explorer door op de sneltoets WIN + E te drukken. Als u liever de muis gebruikt, kunt u hetzelfde doen door te dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad, of door het menu op de Start-knop te openen en Verkenner te kiezen in de Programma sectie.

Stap 2

Ga naar de map met het bestand waarvan u de naam wilt wijzigen. Met de standaardinstellingen toont Explorer geen bestandsextensies, dus u moet de overeenkomstige instelling in de instellingen wijzigen.

Stap 3

Open het gedeelte "Extra" in het menu Bestandsbeheer, selecteer "Mapopties" erin en ga naar het tabblad "Beeld" in het venster dat wordt geopend.

Stap 4

Verwijder het vinkje bij "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" in de lijst onder de kop "Geavanceerde opties". Als het bestand dat wordt gewijzigd een systeembestand is, schakel dan het item "Beveiligde systeembestanden verbergen" uit en zet een punt achter het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven".

Stap 5

Klik op de knop "OK" om de wijzigingen in de instellingen vast te leggen.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand en selecteer Naam wijzigen in het contextmenu. Verkenner zet de bestandsnaambewerkingsmodus aan - verander de extensie naar degene die je nodig hebt en druk vervolgens op Enter. De bestandsbeheerder zal u vragen om de bewerking te bevestigen - klik op de knop "Ja". Hiermee is de procedure voor het wijzigen van de extensie voltooid.

Stap 7

Als het niet mogelijk is om de bestandsnaam te bewerken, zal Explorer een passende foutmelding weergeven. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Een bestand kan bijvoorbeeld worden beschermd tegen eventuele wijzigingen. In dit geval moet u er met de rechtermuisknop op klikken, Eigenschappen in het menu selecteren en het kenmerk Alleen-lezen op het tabblad Algemeen uitschakelen. Klik vervolgens op de knop "OK" en probeer de extensie opnieuw te wijzigen.

Stap 8

Een andere reden voor de onmogelijkheid om de bestandsnaam te wijzigen kan zijn dat op het moment van bewerken een van de programma's ermee werkt. Als het een applicatieprogramma is, volstaat het om het gewoon af te sluiten. Als dit een van de onderdelen van het besturingssysteem is, kunt u proberen de extensie te wijzigen door de computer opnieuw op te starten in de veilige modus. Windows gebruikt daarin een beperkt aantal componenten, dus de mogelijkheid bestaat dat het programma dat het bestand blokkeert niet wordt gebruikt.

Aanbevolen: