Hoe Een Pictogram In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pictogram In Te Stellen
Hoe Een Pictogram In Te Stellen

Video: Hoe Een Pictogram In Te Stellen

Video: Hoe Een Pictogram In Te Stellen
Video: Clothes and accessories vocabulary - The ultimate guide to WOMEN'S CLOTHING! 2024, Maart
Anonim

In het Windows-besturingssysteem kan de gebruiker het uiterlijk van de pictogrammen op het "bureaublad" op elk moment wijzigen. U kunt niet alleen de pictogrammen voor gebruikersmappen wijzigen, maar ook voor de belangrijkste elementen van het "bureaublad", evenals voor verschillende soorten bestanden.

Hoe een pictogram in te stellen
Hoe een pictogram in te stellen

instructies:

Stap 1

Om uw pictogram op een aangepaste map in te stellen, verplaatst u de cursor naar het pictogram en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu - er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga naar het tabblad Instellingen en klik op de knop Pictogram wijzigen in de categorie Mappictogrammen.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster een nieuw pictogram uit de bibliotheek of geef het pad naar uw eigen pictogram op door op de knop "Bladeren" te klikken. Onthoud dat het pictogrambestand de extensie.ico moet hebben. Klik op de OK-knop. Klik in het eigenschappenvenster op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Klik op de OK-knop of het [x]-pictogram om het venster te sluiten.

Stap 3

U kunt het uiterlijk van het pictogram van het item "Bureaublad" ("Prullenbak", "Deze computer", "Mijn documenten") wijzigen met behulp van het onderdeel "Weergave". Klik met de rechtermuisknop ergens in het "Bureaublad" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. U kunt ook het Configuratiescherm openen vanuit het menu Start en op het pictogram Weergave in de categorie Vormgeving en thema's klikken.

Stap 4

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Desktop" en klik op de knop "Bureaublad aanpassen". Selecteer in het venster "Desktopelementen" het pictogram van het gewenste element en klik op de knop "Pictogram wijzigen". Selecteer een nieuw pictogram uit de beschikbare lijst of geef het pad naar uw eigen pictogram op. Klik op de knop OK, pas de nieuwe instellingen toe, sluit het venster.

Stap 5

Om uw eigen pictogram voor een specifiek bestandstype in te stellen, roept u de component "Mapeigenschappen" aan. Open hiervoor het "Configuratiescherm" via het menu "Start", klik in de categorie "Vormgeving en thema's" op het pictogram "Mapopties". U kunt ook een willekeurige map op uw computer openen, in de bovenste menubalk selecteert u het item "Extra" en de opdracht "Mapopties".

Stap 6

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bestandstypen" en selecteer het bestandstype waarvan u het pictogram wilt wijzigen. Klik op de knop "Geavanceerd" in de groep "Details voor bestandstype [type naar keuze]". In het extra venster dat wordt geopend, klikt u op de knop "Pictogram wijzigen", specificeert u het pad naar het nieuwe pictogram en klikt u op de knop OK. Pas nieuwe instellingen toe, sluit het venster.

Aanbevolen: