Hoe Een Pictogram Te Trekken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pictogram Te Trekken
Hoe Een Pictogram Te Trekken

Video: Hoe Een Pictogram Te Trekken

Video: Hoe Een Pictogram Te Trekken
Video: Maak je eigen pictogram | Doe het zelf | Het Klokhuis 2024, April
Anonim

In de overgrote meerderheid van toepassingen voor het Windows-besturingssysteem worden grafische afbeeldingen die in werkbalken en menu's worden gebruikt, opgeslagen in de bronsectie van de module in het pictogramformaat. Windows-pictogrammen zijn sets van afbeelding-maskerrasterparen, waardoor u meerdere pictogrammen met verschillende resoluties met ondersteuning voor transparantie in één bestand kunt opslaan. Er zijn tegenwoordig veel gratis icooncollecties beschikbaar. Maar soms moet je voor onderzoek en experimenten een icoon uit een bestaande module halen.

Hoe een pictogram te trekken
Hoe een pictogram te trekken

Noodzakelijk

Resource Hacker-programma

instructies:

Stap 1

Open de PE-module in Resource Hacker. Klik in het hoofdmenu op het item "Bestand". Selecteer vervolgens het item "Openen". Er wordt een dialoogvenster voor het openen van een bestand weergegeven. Wijzig het in de map waar het bestand staat waaruit u het pictogram wilt extraheren. Selecteer het bestand in de lijst met de inhoud van de map. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Zoek naar het pictogram dat u wilt extraheren. Nadat de PE-module is geladen, verschijnt een paneel dat een boomstructuur vertegenwoordigt aan de linkerkant van het toepassingsvenster. Het bevat informatie over alle bronnen van de module in de vorm van een hiërarchische weergave met de groepering van bronnen per type. Vouw het gedeelte 'Pictogram' uit. Vouw vervolgens de subsecties van deze sectie opeenvolgend uit. Ze zullen elementen weergeven waarvan de namen overeenkomen met de numerieke identificatiecodes van de pictogrammen. Selecteer items in volgorde. Bekijk pictogramafbeeldingen in het deelvenster uiterst rechts. Doe hetzelfde voor het gedeelte 'Icoongroep'.

Stap 3

Begin met het opslaan van de gevonden pictogrammen. Wijs de benodigde resource toe. Klik op het menu-item "Actie". Selecteer in het weergegeven submenu het item dat overeenkomt met de bewerking van het opslaan van het geselecteerde pictogram. De naam van het item ziet er als volgt uit: "Opslaan [sectie: subsectie: identifier]".

Stap 4

Sla het pictogram op. In het dialoogvenster "Resource opslaan naar …" dat verschijnt, specificeert u de map waarin het pictogrambestand wordt opgeslagen, evenals de naam. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 5

Bekijk het opgeslagen pictogram. Gebruik de mogelijkheden van afbeeldingsviewers, Windows Verkenner of de mogelijkheden van de bestandsbeheerder. Zorg ervoor dat het uitgepakte pictogram correct is opgeslagen.

Aanbevolen: