Hoe De Extensie In Windows Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Extensie In Windows Te Wijzigen
Hoe De Extensie In Windows Te Wijzigen

Video: Hoe De Extensie In Windows Te Wijzigen

Video: Hoe De Extensie In Windows Te Wijzigen
Video: Windows verkenner aanpassen 2024, April
Anonim

Als u de toepassing die dit of dat bestand verwerkt, moet wijzigen, moet u de extensie van dit bestand wijzigen - op basis hiervan bepaalt het besturingssysteem het handlerprogramma. Het is onwenselijk om dit "handmatig" te doen, aangezien het veranderen van de letters alleen zonder het formaat van de opgenomen gegevens te veranderen wellicht niet voldoende is. Maar als u zeker weet dat het bewerken van de interne structuur van het bestand niet nodig is, zal de procedure niet bijzonder moeilijk zijn.

Hoe de extensie in Windows te wijzigen
Hoe de extensie in Windows te wijzigen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Om de bestandsextensie te kunnen wijzigen, moet u de weergave ervan inschakelen in Windows-bestandsbeheer. Deze optie is standaard uitgeschakeld en om deze te wijzigen, moet u een van de "Configuratiescherm"-componenten van het besturingssysteem op het scherm oproepen. In Windows 7 en Windows Vista is het handig om dit te doen met behulp van de interne zoekmachine - open het hoofdmenu en begin het woord "map" op het toetsenbord te typen. Na de eerste drie letters kun je hiermee eindigen en de link "Mapopties" in de lijst met zoekresultaten activeren. Dit kan ook vanaf het toetsenbord worden gedaan - druk gewoon op de Enter-toets.

Stap 2

De instelling voor het weergeven van bestandsextensies is geplaatst op het tabblad "Bekijken" - ga ernaartoe en zoek in de lijst "Extra opties" de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Vink het vakje naast dit vakje aan en klik op OK.

Stap 3

Navigeer met Windows Verkenner naar het bestand waarvan u de extensie wilt wijzigen. Standaard is de link om het te starten vastgemaakt aan de taakbalk van de nieuwste versies van het besturingssysteem, maar u kunt ook de Win + E-combinatie van "sneltoetsen" gebruiken. Nadat u het gewenste bestand hebt gevonden, schakelt u de bewerkingsmodus in voor zijn naam met behulp van het item "Naam wijzigen" in het contextmenu of de functionele F2-knop op uw computertoetsenbord. Verplaats de invoegcursor naar het einde van de naam (End-toets) en bewerk de extensie. Schakel vervolgens de bewerkingsmodus uit door op de Enter-toets te drukken.

Stap 4

U kunt het venster met bestandseigenschappen gebruiken om de extensie te wijzigen. Om het aan te roepen, klikt u met de rechtermuisknop op het gewenste object en selecteert u de onderste regel - "Eigenschappen" in het contextmenu. De volledige naam van het bestand wordt in het bewerkingsveld op het tabblad "Algemeen" van het eigenschappenvenster geplaatst - corrigeer de extensie erin en klik op de knop OK.

Aanbevolen: