Opstarten Bekijken

Inhoudsopgave:

Opstarten Bekijken
Opstarten Bekijken

Video: Opstarten Bekijken

Video: Opstarten Bekijken
Video: Programma's automatisch opstarten in Windows 10 2024, April
Anonim

Programma's die starten wanneer uw besturingssysteem start, kunnen van invloed zijn op de downloadsnelheid en vervolgens op de snelheid van uw computer. Daarom is het belangrijk om de processen te kennen die starten wanneer het systeem wordt ingeschakeld om de oorzaak van de trage computerwerking te kunnen identificeren. Het beheer van dergelijke processen wordt uitgevoerd met behulp van de juiste hulpprogramma's.

Opstarten bekijken
Opstarten bekijken

Noodzakelijk

Hulpprogramma Ccleaner

instructies:

Stap 1

Schadelijke en onnodige programma's verstoppen uw opstartmappen, wat uw besturingssysteem vertraagt. Opstartgegevens bevinden zich op de hoofdharde schijf of in de bijbehorende registersleutels.

Stap 2

U kunt het hulpprogramma CCleaner gebruiken om de registerinstellingen op te schonen en onnodige programma's te verwijderen. Download de applicatie van de officiële website van de ontwikkelaar en installeer deze volgens de instructies van het installatieprogramma. Start het programma met behulp van de gemaakte snelkoppeling op het bureaublad en ga naar het tabblad "Service" -> "Opstarten".

Stap 3

Het scherm toont een volledige lijst van programma's die starten wanneer de computer opstart. Klik met de rechtermuisknop op de programma's die u wilt verwijderen en klik op het item "Uitschakelen" (in dit geval wordt de bijbehorende registervermelding niet verwijderd, maar krijgt alleen de waarde False) of "Verwijderen" (in dit geval de registervermelding is verwijderd en u kunt indien nodig autoload voor het geselecteerde programma niet inschakelen).

Stap 4

U kunt het opstarten beheren met standaard systeemtools, maar alleen voor een specifieke gebruiker. Ga naar Startmenu -> Alle programma's -> Opstarten. Verwijder in het venster dat verschijnt de programma's die starten wanneer Windows start, of voeg uw eigen toepassingen toe die u wilt starten wanneer u het systeem inschakelt. Om het opstarten voor alle gebruikers te beheren, gaat u naar de map C: / ProgramData / Microsoft / Windows / Start Menu / Programs / Startup.

Stap 5

De opstartlijst kan worden beheerd met behulp van het hulpprogramma msconfig, dat is opgenomen in de standaard Windows-assemblage. Ga naar het menu Start en typ msconfig in de zoekbalk. Selecteer het gevonden programma en ga naar het tabblad "Opstarten". Schakel de selectievakjes uit voor de programma's die u wilt uitsluiten van het downloadproces. Pas de wijzigingen toe en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: