Het Bestandssysteemtype Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Bestandssysteemtype Wijzigen
Het Bestandssysteemtype Wijzigen

Video: Het Bestandssysteemtype Wijzigen

Video: Het Bestandssysteemtype Wijzigen
Video: Een partitie aanmaken met fdisk in Linux 2024, April
Anonim

Het bestandssysteem bepaalt het opslagformaat en de methoden voor toegang tot gegevens op het opslagmedium. Het type bestandssysteem bepaalt de maximale bestandsgrootte, het maximaal mogelijke aantal bestanden op de media, de mogelijkheid om fouten te herstellen en nog veel meer. In veel gevallen, bijvoorbeeld bij het installeren van een nieuwe versie van het besturingssysteem, is het zinvol om het type bestandssysteem op sommige schijven te wijzigen.

Het bestandssysteemtype wijzigen
Het bestandssysteemtype wijzigen

Noodzakelijk

  • - extra media voor tijdelijke gegevensopslag;
  • - administratieve rechten.

instructies:

Stap 1

Open de map Mijn computer. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteert u "Openen" in het contextmenu.

Stap 2

Open de map op de computerschijf waar de gegevens van de media die zijn geselecteerd voor het wijzigen van het bestandssysteemtype worden opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram. Selecteer in het contextmenu het item "Openen".

Stap 3

Maak een tijdelijke map om uw gegevens op te slaan. Selecteer in het menu de items "Bestand", "Nieuw", "Map". Voer de naam van de aan te maken directory in. Druk op Enter.

Stap 4

Markeer de mappen met belangrijke gegevens op de media waarvan het bestandssysteemtype moet worden gewijzigd. Klik op de knop Terug om terug te keren naar de map Deze computer. Volg de stappen die vergelijkbaar zijn met die beschreven in de tweede stap om naar de hoofdmap van het geselecteerde opslagmedium te gaan. Door de muiscursor te verplaatsen terwijl u de linkertoets ingedrukt houdt of door op de namen van mappen te klikken terwijl u de Ctrl-toets op het toetsenbord ingedrukt houdt, selecteert u de mappen waarvan de informatie moet worden opgeslagen.

Stap 5

Kopieer de gemarkeerde mappen naar een tijdelijke map op een ander station. Klik op de link "Geselecteerde objecten kopiëren" in de groep "Taken voor bestanden en mappen". Het dialoogvenster "Items kopiëren" wordt weergegeven. Zoek en selecteer in de boom met media en mappen in dit dialoogvenster het item dat overeenkomt met de tijdelijke map die in de derde stap is gemaakt. Klik op de knop Kopiëren. Wacht tot het einde van het proces van het kopiëren van informatie.

Stap 6

Open het opmaakvenster. Klik op de knop Terug om terug te keren naar de map Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het medium waarvan het bestandssysteemtype moet worden gewijzigd. Selecteer in het contextmenu het item "Opmaak".

Stap 7

Stel het gewenste bestandssysteemtype in. Vouw in het dialoogvenster "Formaat" de vervolgkeuzelijst "Bestandssysteem" uit door er met de muis op te klikken. Selecteer het item dat overeenkomt met het gewenste bestandssysteem.

Stap 8

Wijzig het bestandssysteemtype van het opslagmedium door het te formatteren. Klik op de knop "Start". Klik op OK in het waarschuwingsvenster dat verschijnt. Wacht tot het formatteringsproces is voltooid.

Stap 9

Verplaats de informatie die is opgeslagen in de tijdelijke map naar geformatteerde media. Volg de stappen die vergelijkbaar zijn met die beschreven in de vijfde stap. Ga naar de tijdelijke map, selecteer alle inhoud, klik op de link "Geselecteerde objecten verplaatsen" in de groep "Taken voor bestanden en mappen", selecteer de hoofdmap van de geformatteerde media als de doelmap. Klik op de knop verplaatsen. Wacht tot de bewerking is voltooid.

Aanbevolen: