Waar Kan Ik Gratis Drivers Voor Geluid Vinden

Waar Kan Ik Gratis Drivers Voor Geluid Vinden
Waar Kan Ik Gratis Drivers Voor Geluid Vinden

Video: Waar Kan Ik Gratis Drivers Voor Geluid Vinden

Video: Waar Kan Ik Gratis Drivers Voor Geluid Vinden
Video: How to install Audio Driver Or Windows 10 ,8,7 Error No Audio Output Device Is Installed 2024, Maart
Anonim

Om de geluidskaart correct te laten werken, zoals elk ander apparaat, heb je een stuurprogramma nodig - een klein hulpprogramma waarmee het besturingssysteem de hardware bestuurt. In de regel worden stuurprogramma's die zijn opgenomen op een optische schijf bij aankoop bij de apparatuur geleverd. Problemen kunnen beginnen als de schijf verloren gaat …

Waar kan ik gratis drivers voor geluid vinden
Waar kan ik gratis drivers voor geluid vinden

Bij het opnieuw installeren van Windows of na het onjuist loskoppelen van de systeemeenheid van de voeding, kunnen de stuurprogramma's crashen. Tegelijkertijd wordt de geluidskaart niet gedetecteerd, in de "Apparaatbeheer" wordt dit apparaat gemarkeerd met een gele vraag en uitroeptekens en wordt het aangeduid als "Onbekend apparaat". Er zijn verschillende manieren om het type geluidskaart te achterhalen en er een gratis stuurprogramma voor te vinden.

Ga naar de site https://devid.info/ru/ en klik op de knop "Start". Het systeem biedt u aan om het hulpprogramma DevIDagent.exe te downloaden om de configuratie van uw computer te bepalen en te zoeken naar stuurprogramma's voor componenten. Specificeer de map op uw harde schijf waar het bestand zal worden opgeslagen.

Nadat het downloaden is voltooid, zal het hulpprogramma zelfstandig beginnen met het testen van uw computer en een lijst weergeven van apparatuur waarvoor geen stuurprogramma's zijn geïnstalleerd of waarvoor updates nodig zijn. U kunt stuurprogramma's bijwerken of installeren voor alle hardware in de lijst, of alleen voor de geluidskaart. Laat de selectievakjes staan waar u wilt en klik op "Installeren". Nadat de installatie is voltooid, biedt het programma aan om het systeem opnieuw op te starten. Antwoord ja.

Een ander handig en gratis programma voor het automatisch vinden en installeren van stuurprogramma's is DriverPack Solution. Ga naar de website van de ontwikkelaar en gebruik de link "Driver Updater". U wordt aangeboden om een lichte (Light) of volledige (Volledige) versie van het programma te downloaden. Aangezien beide opties gratis zijn en de volledige versie veel krachtiger is, download DriverPack Solution 12.3 Full. De site bevat gedetailleerde instructies over het gebruik van het programma.

Als je geluidskaart in het moederbord is geïntegreerd, ga je naar de website van de fabrikant en vind je daar de driver voor de geluidskaart. Het gratis programma PC Wizard helpt u bij het bepalen van het type moederbord. Klik op de knop "Hardware" aan de linkerkant van het scherm en klik op het pictogram "Moederbord".

Aanbevolen: