Waar Vind Je Drivers Voor Modems

Waar Vind Je Drivers Voor Modems
Waar Vind Je Drivers Voor Modems

Video: Waar Vind Je Drivers Voor Modems

Video: Waar Vind Je Drivers Voor Modems
Video: ZTE Modem Drivers Missen {Fixed} 2024, April
Anonim

Met de modem heeft u toegang tot internet. Net als elk ander apparaat vereist een goede werking in het besturingssysteem een stuurprogramma - speciale software die de parameters van het apparaat voorschrijft.

Waar vind je stuurprogramma's voor modems
Waar vind je stuurprogramma's voor modems

Windows heeft een lijst met standaardstuurprogramma's voor bepaalde typen modems. Dit betekent dat u geen moeite hoeft te doen om de driver te installeren, het besturingssysteem doet dit automatisch. Het is echter mogelijk dat het standaardstuurprogramma niet wordt geïnstalleerd of dat het apparaat defect raakt. Om dit te voorkomen, dient u goed te kijken naar de inhoud van het pakket waarin de modem is geleverd. Er is mogelijk een softwareschijf. U moet het in het diskettestation plaatsen en de software installeren, dit is gemakkelijk als de schijf automatisch wordt uitgevoerd. Als u autorun niet gebruikt, gaat u naar de inhoud van de cd en zoekt u de map Driver. Voer vervolgens het programma uit dat erin zit.

Als u de driver niet vanaf de schijf kunt installeren, gebruikt u Windows Apparaatbeheer. Selecteer het pictogram "Computer" op het bureaublad. Druk vervolgens op de combinatie alt="Afbeelding" + Enter of klik met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens "Eigenschappen" in het contextmenu. Het venster van het bedieningspaneel wordt groter, hierin ziet u informatie over het besturingssysteem en algemene technische parameters van de computer. Klik op "Apparaatbeheer" in de linkerbovenhoek van het scherm. Selecteer een modem uit de lijst met apparaten. Merk op dat als het apparaat niet wordt geïdentificeerd, er een uitroepteken naast wordt weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op de apparaatnaam en selecteer Stuurprogrammasoftware bijwerken. Geef dan aan dat je de driver liever zoekt door op je computer te zoeken. Vervolgens moet u het pad naar de schijf instellen en het systeem zoekt vanaf de schijf.

De schijf van het stuurprogramma kan ontbreken, beschadigd zijn of verloren gaan. Dan moet u kijken naar de naam van de modem en de exacte markering. Download vervolgens het stuurprogramma van de officiële website van de fabrikant.

Als je een USB-tethering hebt gekocht, lees dan de gebruikershandleiding. Bij gebruik van dergelijke apparatuur worden de stuurprogramma's meestal automatisch geïnstalleerd nadat het apparaat op de USB-connector is aangesloten.

Aanbevolen: