Hoe De Mapgrootte Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Mapgrootte Te Verkleinen
Hoe De Mapgrootte Te Verkleinen

Video: Hoe De Mapgrootte Te Verkleinen

Video: Hoe De Mapgrootte Te Verkleinen
Video: Windows 10 DPI en vergrootglas instellen (versie 2019) 2024, April
Anonim

Het verkleinen van mappen in elke versie van het Microsoft Windows-besturingssysteem is altijd een van de meest gevraagde taken geweest, aangezien er, zoals u weet, nooit veel ruimte op de harde schijf is.

Hoe de mapgrootte te verkleinen
Hoe de mapgrootte te verkleinen

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu van de te verkleinen map op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen".

Stap 2

Ga naar het tabblad "Algemeen" van het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer de optie "Overig".

Stap 3

Vink het vakje aan naast "Inhoud comprimeren om schijfruimte te besparen" en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken (voor NTFS-bestandssysteem).

Stap 4

Download en installeer de gespecialiseerde WinRar-archiveringstoepassing (voor het FAT32-bestandssysteem) op uw computer.

Stap 5

Roep het contextmenu van de te verkleinen map op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Toevoegen aan archief" te selecteren (voor het FAT32-bestandssysteem).

Stap 6

Verklein de systeemmappen van het besturingssysteem, op voorwaarde dat de Service Pack-bestanden volledig zijn geïnstalleerd, door de gebruikte installatiebestanden te verwijderen met behulp van gespecialiseerde ingebouwde hulpprogramma's: - DISM / online / Cleanup-Image / SPSuperseded - voor Windows 7; - cleanmgr.exe (Wizard Schijfopruiming - voor Windows 7; - compcln.exe - voor Windows Vista; - VSP1CLN.exe - voor Windows Vista.

Stap 7

Roep het hoofdmenu van het Windows XP-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's" om de bewerking uit te voeren om de systeemmap te verkleinen.

Stap 8

Vouw de koppeling Accessoires uit en start de Windows Verkenner-toepassing.

Stap 9

Ga naar het pad drive_name: WindowsDriver Cachei386 en verwijder de map% SystemRoot% DriverCachei386 (voor Windows XP).

Stap 10

Schakel Systeemherstel uit om de grootte van de map Systeemvolume-informatie terug te brengen tot nul (voor Windows XP).

Stap 11

Keer opnieuw terug naar het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Uitvoeren" om de procedure uit te voeren voor het verkleinen van de map voor het herstellen van systeembestanden.

Stap 12

Voer de waarde sfc: sfc / cachesize = 10 in het veld "Open" in en bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop OK te klikken. De grootte van de map% SystemRoot% system32dllcache is standaard 400 MB en deze actie zal deze verkleinen tot 10 MB (voor Windows XP).

Aanbevolen: