Hoe De Mapgrootte Te Beperken

Inhoudsopgave:

Hoe De Mapgrootte Te Beperken
Hoe De Mapgrootte Te Beperken

Video: Hoe De Mapgrootte Te Beperken

Video: Hoe De Mapgrootte Te Beperken
Video: Hoe sla ik bestanden op in een map? 2024, Mei
Anonim

Niet alleen systeembeheerders of andere beheerders van computersystemen moeten de grootte van mappen op een computer beheren. Het komt voor dat u op uw thuiscomputer ervoor moet zorgen dat de downloadmap niet alle vrije ruimte op uw harde schijf "opeet". Dit geldt met name voor computers die door meerdere mensen worden gebruikt.

Hoe de mapgrootte te beperken
Hoe de mapgrootte te beperken

instructies:

Stap 1

Dit kan niet worden gedaan met standaard Windows-tools. Daarom moet u hulpprogramma's van derden gebruiken. Een van deze programma's is SpaceGuard SRM, een server-side tool en vrij complex.

Stap 2

Start uw browser en ga naar de zoekmachinepagina. Vraag om de SpaceGuard-software te downloaden. Download het installatiepakket en voer het uit. De installatie is standaard en verschilt niet van andere programma's: klik op Volgende en Voltooien.

Stap 3

Activeer het programma via de snelkoppeling op het bureaublad of vanuit het menu Alle programma's. Er wordt een venster geopend met een suggestie om het hulpprogramma te configureren. Linksonder staat een selectievakje Toon dit scherm bij opstarten, schakel het uit als u niet wilt dat dit venster elke keer dat u start verschijnt. Selecteer het eerste item Een computer configureren … en klik op Volgende. Het venster met geavanceerde service-instellingen wordt geopend.

Stap 4

Klik op de knop "Volgende", het programma zal aanbieden om een computer te selecteren waarop de mappen beperkt zijn. Het volgende venster zal aanbieden om een account aan te maken voor de nutsvoorziening. Wijzig niets, voer gewoon uw wachtwoord in in plaats van de sterretjes naast de regels Wachtwoord en Wachtwoord bevestigen. Beëindig de installatie door op de knop "Voltooien" te klikken. Het hoofdvenster van het programma wordt geopend, in het rechtergedeelte met de titel Quota-overzicht voor computer: daar is het gedeelte dat voor u van belang is over het beheren van mapquota's.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte en selecteer Quota toevoegen… Klik op de knop Toevoegen onderaan om de map toe te voegen die u wilt aanpassen. Klik twee keer op Volgende zonder iets te wijzigen om naar de opties te gaan. Stel de gewenste maximale mapgrootte in tegenover het label Absolute waarde en klik meerdere keren op "Volgende" totdat de knop "Voltooien" verschijnt. Daarna verschijnt uw map in de lijst met regels.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het quotum dat u hebt gemaakt en selecteer Quotalimieten bewerken. Roep het menu op, waarin u de actie specificeert wanneer de limietgrootte is bereikt met de knop Toevoegen. Klik nogmaals op Toevoegen, selecteer het onderste item met het slot en de inscriptie intrekking van de toegang en de knop "OK". Het instellingenvenster voor het intrekken van maptoegangsrechten wordt geopend.

Stap 7

Selecteer Gebruiker of Groep specificeren en specificeer een gebruikersgroep of een specifieke gebruiker die geen gegevens naar de directory kan schrijven wanneer de limiet is bereikt. Klik meerdere keren op "OK" om de wijzigingen op te slaan en de programmavensters te sluiten. In de toekomst kan de maximale mapgrootte worden gewijzigd via het contextmenu in het programmavenster.

Aanbevolen: