Hoe Een Externe Harde Schijf Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Externe Harde Schijf Te Installeren
Hoe Een Externe Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Installeren
Video: How to Install Windows 10 in External Hard Drive | Install Portable Windows in External Hard Drive 2024, Mei
Anonim

Een externe harde schijf is voor veel gebruikers al een soort alternatief geworden voor een flashkaart. Het is handig om er informatie op op te slaan, dankzij het volume kunt u veel bestanden naar schijf schrijven. Bij het aansluiten van een externe harde schijf kunt u echter tegen een aantal problemen aanlopen.

Een externe harde schijf installeren
Een externe harde schijf installeren

Noodzakelijk

PC, externe harde schijf

instructies:

Stap 1

Een externe harde schijf aansluiten op uw computer. Tegenwoordig zijn absoluut alle modellen externe harde schijven aangesloten op een computer via de USB 2.0-interface of USB 3.0. Om het apparaat op uw pc te activeren, hoeft u alleen maar dezelfde stappen te volgen als bij het aansluiten van een gewone flashdrive - sluit de harde schijf aan op de USB-poort. De computer zal dan automatisch het apparaattype detecteren en het een specifieke letter toewijzen in het weergavemenu.

Stap 2

Mogelijke moeilijkheden op het werk. Externe schijven, die we in winkels gewend zijn te zien, worden geleverd met standaardformattering - FAT 32. Aan de ene kant is hier niets vreemds, maar aan de andere kant kun je op dit moment geen bestanden van meer dan 4 GB schrijven naar de harde schijf. Om dit probleem te omzeilen, moet u bepaalde stuurprogramma's op uw pc installeren die bij het product worden geleverd. Nadat u ze hebt geïnstalleerd, kunt u bestanden van elke grootte naar schijf schrijven.

Stap 3

De externe harde schijf loskoppelen van de pc. Het belangrijkste punt bij het werken met externe harde schijven. Voordat u het apparaat loskoppelt van de computer, moet u het veilig verwijderen met behulp van het bijbehorende pictogram op de taakbalk. Alleen dan kunt u de harde schijf loskoppelen van de pc. Als u de USB-kabel uittrekt zonder hem af te sluiten, worden de gegevens op de schijf na verloop van tijd beschadigd en wordt de levensduur van de harde schijf en de hoeveelheid bruikbaar geheugen aanzienlijk verkort.

Aanbevolen: