Hoe Stationsletters Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Stationsletters Te Wijzigen
Hoe Stationsletters Te Wijzigen

Video: Hoe Stationsletters Te Wijzigen

Video: Hoe Stationsletters Te Wijzigen
Video: How To Change The Drive Letter For Your Hard Drive - Change Driver Letter Path Windows 7 2024, April
Anonim

Het Windows-systeem wijst automatisch stationsletters toe, afhankelijk van de locatie van de schroeven op de kabels en hun volgorde. Normaal gesproken veranderen stationsletters nooit tijdens normaal gebruik. Dit betekent echter niet dat ze permanent zijn vastgelegd. Windows heeft ingebouwde tools om stationsletters te wijzigen.

Hoe stationsletters te wijzigen
Hoe stationsletters te wijzigen

instructies:

Stap 1

Ongeacht uw versie van Windows is de volgorde van stappen voor het wijzigen van stationsletters hetzelfde. Ga via het menu "Start" of op een andere manier naar het "Configuratiescherm".

Stap 2

Selecteer onder de verschillende parameters die beschikbaar zijn voor het configureren van het systeem het pictogram "Beheer" en dubbelklik erop om het te openen. U ziet verschillende systeembeheeropties die verantwoordelijk zijn voor bepaalde instellingen. Een daarvan zal "Computerbeheer" zijn. Maak het open.

Stap 3

Er verschijnt een nieuw venster voor je, verticaal verdeeld in drie kolommen. In de laatste kolom staan de beschikbare acties waarvoor u de stationsletter niet hoeft te wijzigen. De hoofdkolommen - de eerste en de tweede - bevatten de informatie die u nodig hebt. Zoek in de eerste kolom het menu "Opslag" en vouw het uit door op het "+"-teken links ervan te klikken. Selecteer "Schijfbeheer" in de lijst die wordt geopend.

Stap 4

In de middelste kolom van het hoofdvenster bovenaan ziet u alle geïnstalleerde harde schijven en partities waarin ze zijn onderverdeeld. Hieronder ziet u een grafische weergave van de structuur van de geïnstalleerde fysieke schijven. In dit geval kunnen er meerdere logische partities op één fysieke schijf staan, die grafisch worden weergegeven als één schijf, verdeeld in verschillende delen, naast elkaar op hetzelfde medium.

Stap 5

Om letters te wijzigen, selecteert u bovenaan de gewenste schijf en klikt u er met de rechtermuisknop op. Geef in het vervolgkeuzemenu "Change drive letter of drive path …" op. Het venster "Change drive letter …" wordt geopend, waarin u wordt gevraagd uit drie opties te kiezen: een letter toevoegen, wijzigen of verwijderen. Selecteer "Wijzigen".

Stap 6

Selecteer in het volgende venster de gewenste letter uit de vervolgkeuzelijst. Houd er rekening mee dat u geen stationsletters kunt selecteren die al in het systeem worden gebruikt, en dat u de letter van het hoofdsysteemstation niet kunt wijzigen. Klik na selectie op OK. Door de stationsletter op deze manier te wijzigen, moet u de koppelingen naar de programma's en bestanden die erop staan handmatig wijzigen, aangezien andere programma's en hun snelkoppelingen deze bestanden niet kunnen vinden en ernaar verwijzen op de vorige locatie.

Aanbevolen: