Een Computer Starten Zonder Besturingssysteem

Inhoudsopgave:

Een Computer Starten Zonder Besturingssysteem
Een Computer Starten Zonder Besturingssysteem

Video: Een Computer Starten Zonder Besturingssysteem

Video: Een Computer Starten Zonder Besturingssysteem
Video: Windows 10 - inloggen zonder wachtwoord 2024, April
Anonim

In de situatie waarin het besturingssysteem is gestopt met laden, moet het worden hersteld. Het is veel sneller dan het volledig opnieuw installeren en configureren van een nieuw Windows-besturingssysteem.

Een computer starten zonder besturingssysteem
Een computer starten zonder besturingssysteem

Noodzakelijk

Live-cd

instructies:

Stap 1

Probeer eerst Systeemherstel uit te voeren. Hiervoor heeft u ofwel een installatieschijf nodig (voor Windows Vista of 7) of een van de vele Live-cd's (voor Windows XP). Plaats de geselecteerde schijf in het station. Zet uw computer aan.

Stap 2

Als u de installatieschijf van Windows Vista (Seven) gebruikt, start u het installatieproces van het nieuwe besturingssysteem. Ga naar het menu "Geavanceerde herstelopties" en selecteer een van de items die bij u passen. U kunt automatisch herstel van opstartbestanden gebruiken of het systeem volledig terugbrengen naar de staat waarin het zich bevond op het moment dat het gearchiveerde image werd gemaakt.

Stap 3

Als je Windows XP op je computer hebt geïnstalleerd, gebruik dan de Live CD-weergave, waarmee je Windows kunt draaien zonder dat je een werkend besturingssysteem op je computer hebt. Selecteer "Windows opstarten vanaf schijf".

Stap 4

Wacht terwijl het programma de bestanden voorbereidt en downloadt. Dit kan behoorlijk lang duren, omdat de leessnelheid van een cd veel lager is dan de snelheid van een harde schijf. Voer nu de vereiste bewerkingen uit terwijl u werkt in een draaiende besturingssysteemomgeving. Wees voorzichtig, want door het systeem vanaf de schijf te starten, kunt u alle bewerkingen uitvoeren met de bestanden van het geïnstalleerde Windows XP-besturingssysteem.

Stap 5

Verwijder virusbestanden die voorkomen dat het besturingssysteem opstart. Wijzig indien nodig de parameters van de opstartbestanden. Om de bedrijfsstatus van het systeem met succes te herstellen, is het beter om een kant-en-klaar archief of schijf te gebruiken met installatiebestanden van een vergelijkbare versie van Windows.

Stap 6

Als u uw harde schijf moet voorbereiden voor het installeren van een nieuw besturingssysteem, hebt u een draagbare versie van Partition Manager nodig. Voer het uit vanaf een USB-station en configureer de partities op de harde schijf. Onthoud dat als u in een OS-omgeving werkt die vanaf een schijf draait, u geen extra programma's op deze schijf kunt installeren.

Aanbevolen: