Beheerdersinstellingen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Beheerdersinstellingen Wijzigen
Beheerdersinstellingen Wijzigen

Video: Beheerdersinstellingen Wijzigen

Video: Beheerdersinstellingen Wijzigen
Video: Werkgevercode wijzigen 2024, April
Anonim

Werken in de beheerdersmodus heeft zijn voor- en nadelen. Waar het op Windows normaal is om onder een account met maximale privileges te werken, is dit onder Linux een uitzondering. Verschillende besturingssystemen vereisen ook verschillende instellingen voor het gebruikte account.

Beheerdersinstellingen wijzigen
Beheerdersinstellingen wijzigen

instructies:

Stap 1

Wanneer u het besturingssysteem Windows XP installeert, krijgt u automatisch beheerdersrechten. In sommige assembly's wordt u tijdens de installatie om een gebruikersnaam gevraagd, in andere is de standaard login Admin. Alle opdrachten die namens de beheerder worden uitgevoerd, hebben de hoogste prioriteit - dat wil zeggen dat ze zonder voorwaarden worden uitgevoerd. Dit is gevaarlijk, daarom is het juister om twee accounts te hebben: een beheerder en een gewone gebruiker. In de eerste configureer je het systeem en installeer je programma's, in de tweede werk je.

Stap 2

Om een tweede account aan te maken, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Gebruikersaccounts (Wijzig instellingen en wachtwoorden voor gebruikersaccounts)". Selecteer "Account maken". Voer de naam van de nieuwe gebruiker in en klik op Volgende. Vink het vakje "Beperkte toegang" aan en klik nogmaals op "Volgende". Er wordt een nieuw account aangemaakt.

Stap 3

Het is mogelijk dat het besturingssysteem u vertelt dat om een beperkt account aan te maken, u eerst een beheerdersaccount moet aanmaken - ondanks het feit dat zo'n account al bestaat. Ga in dit geval akkoord, maak een tweede beheerdersaccount aan, herhaal dan de beschreven procedure en maak een beperkt account aan.

Stap 4

Ga terug naar het Configuratiescherm, open het item "Gebruikersaccounts (Gebruikersaccountbeheer)" en verwijder het overbodige beheerdersaccount. Als gevolg hiervan blijft u achter met de oude beheerdersinvoer en de nieuwe beperkte invoer. U kunt ertussen schakelen via het menu-item: "Start" - "Uitloggen" - "Gebruikers wijzigen".

Stap 5

Hoewel het lastig kan zijn om met een beperkt account te werken, verhoogt u uw beveiligingsniveau aanzienlijk. Trojaanse paarden en virusprogramma's die uw computer binnendringen, zullen niet kunnen werken, omdat ze niet genoeg bevoegdheden hebben om dit te doen.

Stap 6

In Windows 7 heeft het ingebouwde beheerdersaccount de hoogste rechten, maar is om veiligheidsredenen uitgeschakeld. Om het in te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Computer" op het bureaublad of selecteert u in het menu "Start" "Control" in het contextmenu dat wordt geopend.

Stap 7

Open aan de linkerkant van het venster: "Computerbeheer" - "Hulpprogramma's" - "Lokale gebruikers en groepen" - "Gebruikers". Selecteer aan de rechterkant van het venster het account "Beheerder". Schakel in het geopende venster het item "Account uitschakelen" uit en klik op OK. Daarna is het beheerdersaccount beschikbaar, om het te selecteren, klikt u op "Start" - "Uitloggen". Er verschijnt een inlogpagina waar u het gewenste account kunt selecteren. Vergeet niet een wachtwoord aan te maken voor het beheerdersaccount.

Aanbevolen: