Een Bestand Classificeren Class

Inhoudsopgave:

Een Bestand Classificeren Class
Een Bestand Classificeren Class

Video: Een Bestand Classificeren Class

Video: Een Bestand Classificeren Class
Video: Informatica - Een bestand uploaden in Class Notebook van Teams 2024, Maart
Anonim

Soms moet een computergebruiker de inhoud van zijn computerbestanden en -mappen verbergen. Dit is vooral het geval als iemand anders de computer naast u gebruikt. Er zijn verschillende eenvoudige manieren om bestanden te "classificeren" voor nieuwsgierige blikken.

Een bestand classificeren class
Een bestand classificeren class

Noodzakelijk

computer met bestanden erin opgeslagen

instructies:

Stap 1

Maak het bestand verborgen. Zoek hiervoor het benodigde bestand in het bestandssysteem van uw computer. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer in het menu dat wordt geopend "Eigenschappen". Zoek in het eigenschappenvenster naar "Algemeen" en vink in de subsectie "Attributen" de optie "Verborgen" aan. Klik op Toepassen.

Als u niet een enkel bestand, maar een hele map wilt verbergen, selecteert u in het venster "Bevestiging van kenmerkwijzigingen" het selectievakje "Naar deze map en naar alle submappen en bestanden".

Na deze acties zal het geselecteerde bestand of de geselecteerde map "verdwijnen" uit de zichtbaarheid, maar alleen totdat de weergave van verborgen bestanden en mappen op de computer is ingeschakeld.

Stap 2

Zet een wachtwoord op het vereiste bestand. Gebruik hiervoor de WinRar-archiver. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand en selecteer "Toevoegen aan archief". Ga in het geopende venster van de archiver naar het tabblad "Geavanceerd" en klik op "Wachtwoord instellen". Voer in het venster dat verschijnt twee keer het geselecteerde wachtwoord in en klik op "OK".

Als u het gemaakte archief probeert te openen zonder een wachtwoord in te voeren, kunt u de map niet openen of uitpakken.

Stap 3

Sluit het delen van bestanden. Ga hiervoor naar de eigenschappen van de map (Start → Configuratiescherm → Mapopties). Schakel op het tabblad Beeld het selectievakje Basisbestand delen gebruiken (of Wizard delen gebruiken) uit. Klik op Toepassen en OK.

Selecteer het gewenste bestand of map. Klik erop met de rechtermuisknop, selecteer in het vervolgkeuzevenster "Eigenschappen", daarin - het tabblad "Beveiliging". Selecteer de gebruiker of groep die u de toegang tot het bestand wilt ontzeggen. Vink tegenover de optie "Volledig beheer" de optie "Weigeren" aan.

Wanneer nu wordt geprobeerd het bestand te openen door gebruikers aan wie de toegang tot het bestand is geweigerd, wordt het bericht "Toegang geweigerd" weergegeven.

Aanbevolen: