Hoe De Systeemgegevens Van Een Computer Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Systeemgegevens Van Een Computer Te Achterhalen?
Hoe De Systeemgegevens Van Een Computer Te Achterhalen?

Video: Hoe De Systeemgegevens Van Een Computer Te Achterhalen?

Video: Hoe De Systeemgegevens Van Een Computer Te Achterhalen?
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

De meeste computergebruikers hoeven niet precies te weten welke componenten in de systeemeenheid zijn geïnstalleerd. Zolang het normaal werkt en de taken uitvoert die door de eigenaar zijn ingesteld, is het niet nodig om geïnteresseerd te zijn in de "vulling" van de computer. Maar er komt een moment dat de prestaties van de computer niet langer voldoende zijn, u moet nadenken over een upgrade en in een dergelijke situatie moet u precies weten wat zich in de systeemeenheid bevindt.

Hoe de systeemgegevens van een computer te achterhalen?
Hoe de systeemgegevens van een computer te achterhalen?

Noodzakelijk

Personal computer of laptop, beheerderstoegang tot de computer, internettoegang (of AIDA64 Extreme Edition-distributiekit)

instructies:

Stap 1

Download het installatiepakket voor AIDA64 Extreme Edition. Het is beschikbaar om te downloaden op de officiële website https://www.aida64.com/downloads. Ga naar de website en open de downloadpagina van het programma

Stap 2

Kies de gratis, dertig dagen durende versie van het programma en begin met downloaden. Vervolgens is het mogelijk om een licentie aan te schaffen en de proefversie van het programma te upgraden naar de volledige versie.

Stap 3

Voer het gedownloade bestand uit. Het installatieproces van het programma is vrij eenvoudig. Selecteer de map waarin het programma wordt geïnstalleerd en accepteer de voorwaarden van de licentieovereenkomst.

Stap 4

Nadat de installatie van het programma is voltooid, wordt het automatisch gestart. Als dit om de een of andere reden niet is gebeurd, dubbelklik dan op de programmasnelkoppeling die op het bureaublad van uw computer verscheen.

Stap 5

In het venster dat aan de rechterkant verschijnt, staat een kolom met de beschikbare menu-items. Selecteer deze items één voor één door de cursor erop te plaatsen. Het venster aan de rechterkant toont de gedetailleerde kenmerken van het onderdeel waartoe dit item behoort.

Stap 6

Schrijf of print de specificaties die je nodig hebt. Om volledige informatie over de inhoud van de systeemeenheid te hebben, moet deze lijst de volgende parameters bevatten: fabrikant, processormodel en frequentie, volledige naam van het moederbord, hoeveelheid en type geïnstalleerd RAM, videokaartmodel, harde schijf en optische aandrijfmodel.

Stap 7

Om het model en het wattage van de voeding van uw computer te vinden, verwijdert u het deksel van de zijbehuizing en zoekt u naar de sticker van de voeding op de voeding. Het geeft het model van het apparaat en het maximale uitgangsvermogen aan. Noteer deze parameters, aangezien ze een zeer belangrijke rol spelen bij het kiezen van de opties voor het upgraden van uw computer.

Aanbevolen: