Hoe Het Mappictogram In Windows Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Mappictogram In Windows Te Wijzigen
Hoe Het Mappictogram In Windows Te Wijzigen

Video: Hoe Het Mappictogram In Windows Te Wijzigen

Video: Hoe Het Mappictogram In Windows Te Wijzigen
Video: bureaublad pictogrammen wijzigen 2024, April
Anonim

Pictogrammen in Windows-besturingssystemen zijn grafische weergaven van mappen, toepassingen, bestanden en snelkoppelingen. Pictogrammen in Windows 7 worden gebruikt op de taakbalk, op het bureaublad, in Windows Verkenner en in het menu Start. De gebruiker kan de iconen naar eigen inzicht wijzigen.

Hoe het mappictogram in Windows te wijzigen
Hoe het mappictogram in Windows te wijzigen

instructies:

Stap 1

Om het pictogram van een map te wijzigen, opent u de map van de locatie. Hiervoor kunt u de standaard Windows Verkenner of het zoeksysteem gebruiken. Om de standaard Windows-zoekmachine te gebruiken, opent u het menu Start. Voer in de zoekbalk "Zoek programma's en bestanden" een zoekopdracht in met de naam van de map die u zoekt.

Stap 2

Zoek in de lijst met zoekresultaten de regel met de naam van de gewenste map en klik er eenmaal met de rechtermuisknop op. Het contextmenu van de belangrijkste acties op de map wordt geopend.

Stap 3

Selecteer in het menu dat verschijnt de regel "Maplocatie" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. Er wordt een venster geopend met de map waarin de geselecteerde map zich bevindt.

Stap 4

Selecteer de map met een enkele klik met de linkermuisknop. Klik er dan één keer met de rechtermuisknop op. Er wordt een menu met basisacties over de map geopend.

Stap 5

Selecteer in het menu dat wordt geopend de regel "Eigenschappen". Het dialoogvenster "Eigenschappen: Map" wordt weergegeven. Het toont de eigenschappen van de geselecteerde map en basisinstellingen voor de verschillende parameters, zoals beveiliging, delen, weergave, beschikbare versies, enz.

Stap 6

Activeer in het venster met mapeigenschappen het tabblad "Instellingen". Het bevat de basisinstellingen voor het weergeven van de map zelf en de inhoud ervan.

Stap 7

Klik op het geselecteerde tabblad in het blok "Mappictogrammen" eenmaal met de linkermuisknop op de knop "Pictogram wijzigen …". Het dialoogvenster Wijzig mappictogram … wordt geopend en toont de pictogrammen (pictogrammen) die vaak worden gebruikt in het Windows 7-besturingssysteem.

Stap 8

Selecteer het gewenste pictogram door eenmaal met de linkermuisknop op het pictogram te klikken en druk op de "OK"-knop of de "Enter"-toets op het toetsenbord. Het mappictogram verandert in het pictogram dat door de gebruiker is geselecteerd zonder dat de computer opnieuw hoeft te worden opgestart.

Aanbevolen: