Hoe Pictogrammen In Mappen Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Pictogrammen In Mappen Te Veranderen
Hoe Pictogrammen In Mappen Te Veranderen

Video: Hoe Pictogrammen In Mappen Te Veranderen

Video: Hoe Pictogrammen In Mappen Te Veranderen
Video: Windows 10 : Mappen 2024, April
Anonim

Pictogrammen in Windows-besturingssystemen zijn pictogrammen die mappen, bestanden, toepassingen en snelkoppelingen vertegenwoordigen. Mappictogrammen in Windows 7 zijn te vinden op de taakbalk, in Windows Verkenner, in het menu Start en op het bureaublad. De gebruiker kan de mappictogrammen naar eigen inzicht wijzigen.

Hoe pictogrammen in mappen te veranderen
Hoe pictogrammen in mappen te veranderen

Een mappictogram vervangen

Om het mappictogram te wijzigen, opent u de locatie op een lokale of externe schijf. U kunt de maplocatie openen met behulp van het Windows-zoeksysteem of de standaardverkenner.

Om het standaard Windows-zoeksysteem te gebruiken, start u het menu Start en voert u uw zoektekst in met de naam van de map die u zoekt in het zoekvak Programma's en bestanden zoeken. Druk op de Enter-toets op uw toetsenbord of wacht tot het besturingssysteem automatisch op het verzoek reageert. Daarna wordt een lijst met zoekresultaten geopend, waarin alle bestanden, mappen en applicaties met dezelfde naam of ingevoerde inhoud worden weergegeven.

Zoek in de geopende lijst de regel met de naam van de gewenste map en klik er eenmaal op met de rechtermuisknop. Er verschijnt een contextmenu met een lijst met basisacties voor de geselecteerde map.

In het geopende menu klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Maplocatie". Daarna wordt een venster geopend met de locatie van de geselecteerde map, waarin deze blauw wordt gemarkeerd.

Klik eenmaal op de map met de rechtermuisknop. Een menu met basisacties over de map en instellingen van de weergaveparameters wordt geopend.

In de geopende lijst klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Eigenschappen". Het dialoogvenster "Eigenschappen: NNN" verschijnt, waarbij "NNN" de naam van de geselecteerde map is. Dit venster toont de basiseigenschappen van de map en de instellingen van veel van zijn parameters, bijvoorbeeld delen, beveiliging, eerdere versies, weergave, enz.

Klik in het dialoogvenster met mapeigenschappen op het tabblad "Instellingen", dat instellingen bevat voor het weergeven van de map als geheel, de inhoud en verschillende componenten.

Klik op het geactiveerde tabblad eenmaal met de linkermuisknop op de knop "Pictogram wijzigen …" (de knop bevindt zich in het blok "Mappictogrammen"). Daarna verschijnt het dialoogvenster "Pictogram wijzigen voor map …", in het weergavegebied waarvan pictogrammen (pictogrammen) worden weergegeven, beschikbaar in het standaard distributiepakket van het Windows 7-besturingssysteem.

Klik eenmaal met de linkermuisknop op het pictogram van het gewenste pictogram en druk op de "Enter"-toets op het toetsenbord of de OK-knop. Het mappictogram verandert in het geselecteerde pictogram en u hoeft uw computer niet opnieuw op te starten.

Opmerking

In Windows 7-besturingssystemen wordt het onmogelijk om, na het vervangen van het standaardmappictogram, de inhoud ervan in Explorer-vensters te bekijken.

Een gebruiker van een pc met een Windows-besturingssysteem kan ook pictogrammen gebruiken voor toepassingen, mappen, snelkoppelingen en bestanden die niet in de standaardset zijn opgenomen. Om uw pictogrammen te gebruiken, downloadt u het pictogrammensetbestand in het ".dll"-formaat van de gelicentieerde schijf met toevoegingen en wijzigingen van het Windows-besturingssysteem of van internet. Klik vervolgens in het venster "Wijzig het pictogram voor een map …" op de knop "Bladeren …" en zoek en selecteer in het geopende venster het bestand met de pictogrammen van bestanden en mappen. Klik daarna op de knop OK en selecteer het gewenste pictogram voor de map in het pictogrampictogramviewerblok.

Aanbevolen: