Hoe De Weergave Van Mappen In Windows XP Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Weergave Van Mappen In Windows XP Te Veranderen
Hoe De Weergave Van Mappen In Windows XP Te Veranderen

Video: Hoe De Weergave Van Mappen In Windows XP Te Veranderen

Video: Hoe De Weergave Van Mappen In Windows XP Te Veranderen
Video: Как превратить Windows 10 в Windows XP? 2024, April
Anonim

In het besturingssysteem Windows XP kan de gebruiker de weergave van verschillende elementen naar wens aanpassen. Er zijn verschillende componenten en hulpmiddelen om het uiterlijk van mappen te wijzigen.

Hoe de weergave van mappen in Windows XP te veranderen
Hoe de weergave van mappen in Windows XP te veranderen

instructies:

Stap 1

Om het mappictogram te wijzigen, verplaatst u de cursor naar het pictogram, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga naar het tabblad "Instellingen" daarin en klik op de knop "Pictogram wijzigen" in de groep "Mappictogrammen". Selecteer een nieuw pictogram uit de beschikbare miniaturen of klik op de knop "Bladeren" en geef het pad naar uw eigen pictogram op. Klik op OK en pas de nieuwe instellingen toe

Stap 2

Als de geselecteerde map zich in een andere map bevindt, kunt u het uiterlijk in miniatuurweergave aanpassen door een afbeelding toe te wijzen die zal dienen als een hint over de inhoud van de map. Om dit te doen, klikt u op het tabblad "Instellingen" van het venster met mapeigenschappen op de knop "Afbeelding selecteren" in de groep "Afbeeldingen van mappen". Geef het pad op naar de afbeelding die de miniatuur wordt en pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 3

Afhankelijk van het attribuut dat aan de map is toegewezen, kan het expliciet verschijnen of onzichtbaar zijn. Open in het venster Eigenschappen het tabblad Algemeen en stel de markering in op het veld Verborgen in de groep Kenmerken. Pas de nieuwe instellingen toe. De map wordt onzichtbaar. Als de map doorschijnend is geworden, moet u de component "Mapopties" oproepen en de nodige parameters daarin instellen.

Stap 4

Om het onderdeel "Mapopties" te openen, opent u een map en selecteert u "Mapopties" in het menu "Extra" of opent u "Configuratiescherm" in het menu "Start" en selecteert u het gewenste pictogram in de categorie "Vormgeving en thema's". In het dialoogvenster dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Weergave" en stelt u in de groep "Geavanceerde opties" de markering in het veld "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven" in.

Stap 5

Een geopende map kan een gemeenschappelijke taakbalk bevatten. Om de weergave van dit paneel aan te passen, gaat u naar het tabblad Algemeen in het venster Mapopties en plaatst u een markering in het vak Een lijst met veelvoorkomende taken in mappen weergeven in de groep Taken. Klik op de knop "Toepassen".

Stap 6

Bestanden in een geopende map kunnen op verschillende manieren worden weergegeven: in de vorm van een lijst, miniaturen, tabellen, enzovoort. Om de modus aan te passen die bij u past, opent u de gewenste map en selecteert u "Bekijken" in de bovenste menubalk. Stel in het vervolgkeuzemenu een markering in tegenover de manier waarop bestanden worden weergegeven die bij u passen. Voor dezelfde doeleinden kunt u de knop "Bekijken" gebruiken, het ziet eruit als een vierkant met vier miniaturen.

Stap 7

Als de map geen knoppen of de adresbalk weergeeft, opent u de map, verplaatst u de cursor naar de menubalk en klikt u er met de rechtermuisknop op. Stel in het vervolgkeuzemenu de markering in tegenover het item dat u nodig hebt, de ontbrekende panelen verschijnen.

Aanbevolen: