Pictogrammen Terugkrijgen

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Terugkrijgen
Pictogrammen Terugkrijgen

Video: Pictogrammen Terugkrijgen

Video: Pictogrammen Terugkrijgen
Video: Hoe pas je het thema en de pictogrammen aan? 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem kunt u het uiterlijk van verschillende items naar wens aanpassen. Als u de pictogrammen voor bestanden en mappen hebt gewijzigd en nu besluit ze terug te zetten naar hun standaardweergave, moet u verschillende stappen ondernemen.

Pictogrammen terugkrijgen
Pictogrammen terugkrijgen

instructies:

Stap 1

U kunt de pictogrammen van items als "Volledige/lege prullenbak", "Mijn documenten", "Netwerkomgeving" en "Deze computer" terugzetten naar hun normale uiterlijk via het onderdeel "Weergeven". Open het Configuratiescherm met de Windows-toets of de Start-knop. Selecteer in de categorie Vormgeving en thema's het pictogram Weergave. U kunt ook met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken en Eigenschappen selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" wordt geopend. Ga naar het tabblad "Desktop" daarin en klik op de knop "Desktopinstellingen" onderaan het venster. Maak in het extra dialoogvenster het tabblad "Algemeen" actief, selecteer het pictogram van het element waarvan u het uiterlijk wilt wijzigen en klik op de knop "Normaal pictogram". Herhaal dit voor het pictogram van elk item en pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 3

Om alle pictogrammen in één keer terug te brengen naar een standaard uiterlijk, kunt u het klassieke Windows-thema kiezen. Ga hiervoor in hetzelfde venster "Eigenschappen: Weergave" naar het tabblad "Thema's". Gebruik in de groep "Thema" de vervolgkeuzelijst om het ontwerp te selecteren dat bij u past en sla de wijzigingen op door op de knop "Toepassen" te klikken.

Stap 4

Om het klassieke pictogram terug te brengen naar een aangepaste map, plaatst u de muisaanwijzer erop en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Instellingen" en klik op de knop "Pictogram wijzigen" in de groep "Mappictogrammen". Er wordt een extra venster geopend, klik op de knop "Standaardwaarden herstellen" en sla de nieuwe instellingen op.

Stap 5

Als u het pictogram voor de snelkoppeling naar het programma hebt gewijzigd en u wilt het nu terug naar het vorige uiterlijk, klik dan met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Snelkoppeling". Kijk naar de directory waar het programma zelf staat in het veld "Working folder" en klik op de knop "Change icon".

Stap 6

Klik in het extra venster op de knop "Bladeren" en ga naar de map waar het programma zelf is opgeslagen. Specificeer het programmastartbestand als het pictogram, pas de instellingen toe met de knoppen "Toepassen" en OK.

Aanbevolen: