De Timer Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

De Timer Uitschakelen?
De Timer Uitschakelen?

Video: De Timer Uitschakelen?

Video: De Timer Uitschakelen?
Video: 7 Day / 24 Hour 16A DIN Rail Mounted Digital Control Panel Timer T80 C 2023, Maart
Anonim

Elke computer is uitgerust met een systeemtimer die is aangesloten op de onderbrekingsverzoeklijn IRQ0. Het kan eenvoudig worden bediend en, indien gewenst, worden uitgeschakeld. De timer is helemaal onderaan het bureaublad zichtbaar, omdat deze er direct een onderdeel van is.

De timer uitschakelen?
De timer uitschakelen?

Noodzakelijk

een computer waarop een timer is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat als de timer op uw computer normaal loopt, u de bedieningselementen niet kunt manipuleren met de Enter-knop. Om de toegang tot de besturing te openen, sluit u het programma en start u het opnieuw. De timer-interface is gemaakt in de stijl van de Winamp Modern-skin, dus het is helemaal niet moeilijk om hem te gebruiken. Meestal wordt het geïmplementeerd op microschakelingen zoals Intel 8254 of Intel 8253. Elk van deze microschakelingen heeft zijn eigen computer. De Intel 8254-chip is bijvoorbeeld ontworpen voor de IBM AT- en IBM PS/2-computers en de Intel 8253-chip is voor de IBM PC- en IBM XT-computers.

Stap 2

Om de timer volledig te stoppen, moet u Windows Taakbeheer oproepen door op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del of Ctrl + Shift + Esc te drukken. Zoek in de lijst die wordt geopend het proces met de naam Stoppc en klik op de knop "Proces beëindigen". Na deze opdracht wordt de timer op uw computer onmiddellijk uitgeschakeld. Het is vermeldenswaard dat voordat u de timer volledig uitschakelt, u zich afvraagt of de situatie dit echt vereist, aangezien het uitschakelen altijd veel gemakkelijker is dan het herstellen

Stap 3

Naast handmatige uitschakeling kan de timer automatisch worden uitgeschakeld zodra de opgegeven taak is voltooid (sluimerstand van de computer of blokkering ervan). Als de timer niet volledig moet worden afgesloten, klapt u hem gewoon in het systeemvak (tray), met behulp van de knop "Minimaliseren" op het bovenpaneel. De timer werkt in de verborgen modus en verdwijnt na het starten van het bureaublad. Bovendien kan de timer worden onderbroken door zijn handler, die de werking van de floppydrive-motoren regelt, en ook de waarde van de vierbytevariabele elke keer verhoogt met één huidige waarde op het adres 0000: 046Ch, gelegen in het bios-gegevensgebied.

Populair per onderwerp