Een Timer Instellen Om De Computer Uit Te Schakelen Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Timer Instellen Om De Computer Uit Te Schakelen Op Windows 7
Een Timer Instellen Om De Computer Uit Te Schakelen Op Windows 7

Video: Een Timer Instellen Om De Computer Uit Te Schakelen Op Windows 7

Video: Een Timer Instellen Om De Computer Uit Te Schakelen Op Windows 7
Video: How to: Set a shutdown timer on windows 7 2024, Maart
Anonim

Er zijn verschillende manieren om een timer in te stellen om uw computer op Windows 7 uit te schakelen. U kunt dit doen met behulp van standaard systeemtools of speciale opties en toepassingen van derden gebruiken die de functionaliteit van uw computer aanzienlijk uitbreiden.

U kunt een timer instellen om uw computer uit te schakelen op Windows 7
U kunt een timer instellen om uw computer uit te schakelen op Windows 7

instructies:

Stap 1

Activeer de afsluitfunctie van het systeem, waarmee u een timer kunt instellen om uw computer op Windows 7 af te sluiten, waardoor het proces op het opgegeven tijdstip wordt geactiveerd. Open het venster Uitvoeren met Win + R en schrijf shutdown -s -t N door op Enter te drukken. Specificeer voor de waarde van N de tijd tot het volgende einde van het werk in seconden.

Stap 2

Bekijk het bericht dat verschijnt dat de huidige sessie na de aangegeven tijd zal eindigen. Zodra het juiste moment is aangebroken, wordt u gevraagd de gegevens op te slaan en de onvoltooide toepassingen te sluiten, waardoor informatieverlies wordt voorkomen. Als u uw computer volledig automatisch en snel wilt afsluiten, voegt u de -f-waarde toe aan de opdracht. U kunt het aftellen ook op elk moment stoppen door shutdown -a te typen.

Stap 3

Om de uitschakeltimer sneller te starten, kunt u een systeemsnelkoppeling voor deze functie maken door op het bureaublad te klikken en de vereiste actie te activeren. Plak het volgende pad voor de locatie: C: / Windows / System32 / shutdown.exe -s -t en tijd tot afsluiten. Het pictogram kan elke naam en afbeelding krijgen via het menu Eigenschappen.

Stap 4

Probeer een.bat-bestand te maken, waarmee u ook gemakkelijk een timer kunt instellen voor het afsluiten van het systeem en u bij het opstarten wordt gevraagd de gewenste tijd tot het einde van de sessie in te stellen. Om het bestand aan te maken, opent u Kladblok en plaatst u hier de volgende code-invoer:

echo uit

cls

set / p timer_off = "Stel uitschakeltijd in:"

afsluiten -s -t% timer_off%

Stap 5

Maak van de gelegenheid gebruik om de uitschakeltimer in te stellen in de standaard taakplanner, gestart via het reeds bekende "Uitvoeren"-venster door de waarde Taskschd.msc in te voeren. Klik op Taak maken en geef het een naam. Vul de velden in, geef het tijdstip van activering van de functie aan en wijs de parameter "Eenmalig" toe, en voer de datum en tijd van de lancering in. Selecteer op het tabblad "Actie" de optie "Het programma uitvoeren" en geef in de regel "Programma of script" afsluiten op, waarbij u de waarde -s in de onderste regel toevoegt. Nu kan de computer automatisch afsluiten op het opgegeven moment.

Stap 6

U kunt een van de vele programma's gebruiken om uw computer na een bepaalde tijd uit te zetten. De meest populaire zijn Wise Auto Shutdown, PowerOff en Airytec Switch Off. Hun werkingsprincipe is ongeveer hetzelfde: de gebruiker moet de gewenste parameters invoeren om de functie te activeren, waarna de applicatie deze indien nodig zal activeren. Het gemak hiervan is dat programma's met het systeem kunnen worden gestart en geactiveerd, zodat u niet elke keer dezelfde gegevens hoeft in te voeren.

Aanbevolen: