Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen Bij Het Inloggen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen Bij Het Inloggen?
Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen Bij Het Inloggen?

Video: Hoe De Wachtwoordprompt Uit Te Schakelen Bij Het Inloggen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2023, Januari-
Anonim

De meest populaire en wijdverbreide besturingssystemen op de computers van gebruikers zijn Windows XP en Windows 7. Om veiligheidsredenen en het delen van toegang tot bronnen en documenten, gebruiken ze een wachtwoordverzoeksysteem wanneer de computer wordt ingeschakeld, en soms zelfs nadat deze uit stand-by wordt hervat modus. Dit kan handig zijn voor degenen die niet de enige zijn die de mogelijkheden van een pc gebruiken. En voor degenen die hun gegevens niet hoeven te beschermen of het opstartproces van het systeem willen versnellen, is het handig om deze functie uit te schakelen.

Hoe de wachtwoordprompt uit te schakelen bij het inloggen?
Hoe de wachtwoordprompt uit te schakelen bij het inloggen?

instructies:

Stap 1

Druk met de linkermuisknop op de knop "Start" of het equivalent daarvan met een logo in de vorm van een venster. Deze knop bevindt zich in de linkerbenedenhoek van het scherm. U kunt dit menu ook openen door op de Windows-logoknop op uw toetsenbord te drukken.

Stap 2

Zoek het menu "Uitvoeren" en plaats de muiscursor op deze regel. Een opdrachtinvoerdialoogvenster voor uitvoering wordt geopend. Vanaf hier kunt u de User Account Control Console oproepen - precies de tool die u nodig hebt. U kunt ook op de Windows-logotoets en de Latijnse letter R op uw toetsenbord drukken. Hetzelfde venster voor het invoeren van opdrachten wordt geopend.

Stap 3

Typ de volgende tekst op de regel: control userpasswords2. Als er een venster verschijnt waarin u wordt gevraagd de bewerking te bevestigen, klikt u op de knop "Ja". Houd er rekening mee dat uw account beheerdersrechten moet hebben om deze actie te voltooien.

Stap 4

Selecteer uw account in het venster dat wordt geopend - het heeft een titel zoals "Gebruikersaccounts". Zoek net onder de kop de regel "Wachtwoord en gebruikersnaam vereisen" en schakel dit item uit.

Stap 5

Klik op de knop "Toepassen" onderaan het venster. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u om uw wachtwoord wordt gevraagd - voer het twee keer in. Als u geen wachtwoord heeft, laat dan beide velden leeg. Bevestig uw acties door op de OK-knop te klikken. Start uw computer opnieuw op - u hoeft geen wachtwoorden meer in te voeren en een paar seconden extra te wachten voordat het systeem opstart.

Stap 6

Bovendien, gebruikers van Windows 7: Om de wachtwoordprompt uit te schakelen bij het ontwaken uit de slaap- of sluimerstand, moet u deze instelling uitschakelen in de energie-instellingen van de computer.

Stap 7

Open het menu "Start" door op de knop in de linkerbenedenhoek van het scherm te klikken. Typ in de hulplijn en start programma's het woord "power" en klik op het pictogram bovenaan het menu.

Stap 8

Zoek in de actiekolom aan de linkerkant de link "Vragen om wachtwoord bij ontwaken". Selecteer het item "Geen wachtwoord vragen" met een punt en klik op de knop "Wijzigingen opslaan". Voor deze bewerking zijn ook beheerdersrechten in het systeem vereist.

Populair per onderwerp