Snel Typen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Snel Typen Op Een Computer
Snel Typen Op Een Computer

Video: Snel Typen Op Een Computer

Video: Snel Typen Op Een Computer
Video: Fastest Typist: Ultimate Typing Championship Final 2010 By Das Keyboard 2024, April
Anonim

Het is moeilijk voor te stellen dat u op een computer werkt zonder tekstinformatie te typen. Notulen, toelichtingen, specificaties, contracten, presentaties en vele andere documenten, sociale media en blogposts, e-mails - ze kunnen allemaal snel en efficiënt worden getypt met de methode van blind typen op het toetsenbord.

Snel typen op een computer
Snel typen op een computer

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - een programma dat blind typen op het toetsenbord leert.

instructies:

Stap 1

Daag jezelf uit om de tienvingerblinde afdrukmethode onder de knie te krijgen. Deze methode is het meest effectief bij het typen op het toetsenbord, terwijl u tijd bespaart en het aantal fouten in de getypte tekst geleidelijk wordt verminderd.

Stap 2

Als het programma aanbiedt om oefeningen te doen met de "van eenvoudig naar moeilijk"-methode, wees dan geduldig en voltooi alle taken in volgorde. Het voltooien van alle oefeningen kan een paar dagen tot een jaar of zelfs meer duren, alles hangt af van je verlangen om te leren typen en de beschikbaarheid van vrije tijd om aan lessen te besteden. Volg alle aanbevelingen van het programma, wees niet lui om oefeningen te doen waarin je snel leestekens en cijfers typt. Ze worden vaak gevonden in teksten, maar tegelijkertijd vertraagt het typen ervan de typsnelheid aanzienlijk, omdat de bijbehorende toetsen op het toetsenbord niet zo handig zijn geplaatst als letters.

Stap 3

Als je werk constant moet typen, koop dan een speciaal ergonomisch toetsenbord. De toetsen op zo'n toetsenbord zijn opgedeeld in twee handen, waardoor je niet verward raakt met welke hand en welke vinger je op deze of gene toets moet drukken. Dankzij het speciale toetsenbordontwerp zullen je handen veel minder vermoeid raken dan typen op een gewoon toetsenbord of laptoptoetsenbord, wat ook je typsnelheid zal verhogen.

Stap 4

Pas de vaardigheden voor blind typen toe die u met het programma hebt geleerd. Probeer elke dag zoveel mogelijk tekstuele informatie te typen. Verhoog geleidelijk je typesnelheid, let daarbij op het aantal fouten. Als er meer fouten zijn, keer dan terug naar de vorige snelheid en verminder het aantal fouten. Soms moet u de typsnelheid zo veel mogelijk verlagen, zodat uw vingers kunnen "trainen" door op de benodigde toetsen te drukken en niet te missen.

Aanbevolen: