Snel Typen?

Inhoudsopgave:

Snel Typen?
Snel Typen?

Video: Snel Typen?

Video: Snel Typen?
Video: HOW TO: SNEL LEREN TYPEN | Hoe plaats je je handen? 2024, April
Anonim

De snelheid van typen op een computer kan een cruciale rol spelen in een carrière, omdat het voor een werkgever vaak uitmaakt hoe lang het duurt om een standaardpagina in een Word-teksteditor te typen - 15 minuten of slechts 3. Allereerst de mogelijkheid snel typen is noodzakelijk voor secretaresses, maar kwaliteit extra plus in het cv is voor iedereen nuttig.

Snel typen?
Snel typen?

Noodzakelijk

Computer; een programma dat de blinde tienvingermethode leert; eenvoudige tekst

instructies:

Stap 1

Typ met alle tien de vingers. Dit stelt de standaardpositie van de vingers op het toetsenbord in en tijdens het typen is elke vinger "verantwoordelijk" voor bepaalde toetsen. De index van de rechterhand werkt bijvoorbeeld op de toetsen: 6, 7, n, z, p, o, t, b; index links - op de toetsen: 4, 5, k, e, a, p, m, en, etc.

Stap 2

Train jezelf om niet naar het toetsenbord te kijken tijdens het typen. Omdat wordt aangenomen dat er een bron is waaruit de tekst is herdrukt, probeert een onhandige gebruiker vaak te typen, afwisselend kijkend naar de bron, dan naar het toetsenbord en dan naar het scherm, wat de snelheid aanzienlijk vermindert. Soms, terwijl hij zich concentreert op het toetsenbord, kijkt de ongelukkige gebruiker op naar het scherm en ontdekt dat hij een groot deel van de tekst in het Latijn heeft getypt in plaats van in het Cyrillisch. Je hoeft alleen maar naar de bron van de tekst en naar het scherm te kijken.

Stap 3

Oefen regelmatig in de set. Kies een eenvoudige korte tekst voor je oefeningen en typ deze meerdere keren per dag, waarbij je de tijd bijhoudt. Het wordt aanbevolen om dagelijks ten minste één pagina tekst te typen.

Werk eerst aan de juistheid van de set. Het is jouw taak om je vingers te leren om het toetsenbord nauwkeurig te "vliegen". Dit is de fase van het consolideren van de vaardigheid van blind typen met tien vingers.

De volgende stap is versnelling. Typ de tekst van de oefening een tijdje en probeer elke keer het beste resultaat weer te geven. Zorg ervoor dat de verhoging van de typsnelheid niet ten koste gaat van de geletterdheid.

Oefen met het apart typen van cijfers en leestekens, omdat ze uw typen aanzienlijk vertragen.

Aanbevolen: