Hoe De Wachtrij Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Wachtrij Te Wissen
Hoe De Wachtrij Te Wissen

Video: Hoe De Wachtrij Te Wissen

Video: Hoe De Wachtrij Te Wissen
Video: De afdrukwachtrij handmatig wissen in Windows 8 2024, April
Anonim

Met de standaardinstellingen van het Windows-besturingssysteem verschijnt het printerstatusvenster naast de klok in het systeemvak zodra documenten zijn verzonden om af te drukken. Er zijn echter situaties waarin u het afdrukken van documenten die op hun beurt wachten, moet annuleren. In dit geval heeft Windows een toegankelijkheidsfunctie.

Hoe de wachtrij te wissen
Hoe de wachtrij te wissen

instructies:

Stap 1

Als u de afdrukwachtrij dringend moet wissen, dubbelklikt u op het printerpictogram. U ziet een afdrukstatusvenster dat wordt geopend, met een lijst van alle documenten die naar deze printer zijn verzonden. Ga naar het menu "Bestand" en selecteer de opdracht "Afdrukwachtrij wissen". In dit geval worden alle documenten die nog niet zijn afgedrukt en alleen in behandeling zijn, uit de wachtrij verwijderd. Tegelijkertijd zal de printer de huidige taak afdrukken en stoppen.

Stap 2

De overeenkomstige opdracht van het menu "Bestand" kan ook het afdrukken van alle documenten in de wachtrij pauzeren. Dit kan handig zijn als u wat tijd nodig heeft om het enige document in de lijst met taken te vinden waarvan u het afdrukken wilt annuleren. U hoeft de afdrukwachtrij echter niet volledig te wissen.

Stap 3

In hetzelfde venster met afdruktaken kunt u het afdrukken van een specifiek document uit de lijst pauzeren of annuleren. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de juiste opdracht in de vervolgkeuzelijst. De opdracht om het afdrukken te annuleren of te pauzeren wordt alleen toegepast op het geselecteerde document. De rest van de taken op de lijst zullen worden uitgevoerd. Als de standaardopdrachten niet hebben geholpen om de afdrukwachtrij te wissen, gebruikt u de volgende systeemfuncties. Ga naar het "Configuratiescherm" in de "Administratieve Tools" optie. Selecteer "Services" en start het. U ziet een lijst met alle actieve services. Scroll door de lijst en zoek "Print Manager". Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer de opdracht "Herstarten" in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: