Een Wachtrij In Een Printer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Wachtrij In Een Printer Verwijderen
Een Wachtrij In Een Printer Verwijderen

Video: Een Wachtrij In Een Printer Verwijderen

Video: Een Wachtrij In Een Printer Verwijderen
Video: How to Clear the Printer Queue/Spooler In Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

U bent vast al het probleem van afdrukvertraging op uw printer tegengekomen: u hebt verschillende documenten verzonden om af te drukken door op de bijbehorende knop te drukken en de printer is lange tijd "stil". Zoals de praktijk laat zien, zit het probleem in het bevriezen van sommige bestanden - in de "Print Spooler".

Een wachtrij in een printer verwijderen
Een wachtrij in een printer verwijderen

instructies:

Stap 1

De meest betaalbare en snelste manier om de afdrukwachtrij van uw printer te wissen, is door op een speciale knop op het paneel te drukken, maar niet alle apparaten hebben deze. De meeste printers verwijderen de afdrukwachtrij wanneer de stroom 5-7 seconden opnieuw wordt opgestart. Maar het is niet helemaal rationeel om de printer uit te zetten en weer aan te zetten wanneer het wachtrijprobleem zich niet voor de eerste keer voordoet. Zeker gezien de verre ligging.

Stap 2

In de regel is het uiterst zeldzaam om de stroom uit te schakelen, dus het is de moeite waard om gebruik te maken van de standaardmethode voor het wissen van de afdrukwachtrij (met behulp van de "Print Spooler"). Klik op het menu "Start" en selecteer het gedeelte "Configuratiescherm". Zoek in het geopende venster het item "Printers en faxapparaten" en voer het uit. Het venster met printerinstellingen wordt ook geopend met de opdracht met dezelfde naam in het menu "Start".

Stap 3

Als ik het item Printers en faxapparaten mis, kun je dit altijd toevoegen door naar Instellingen te gaan. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Eigenschappen. Klik in het geopende venster op de knop "Configureren" en ga naar het tabblad "Geavanceerd". Vink in het gedeelte "Startmenu-items" het vakje aan naast het item "Printers en faxapparaten". Druk twee keer op de knop "OK".

Stap 4

Dubbelklik op het pictogram van de actieve printer en kijk in het geopende venster "Print Spooler" naar de kolom "Document". Zoek "vast" tussen andere documenten die u hebt verzonden om af te drukken. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Annuleren".

Stap 5

Dan moeten alle volgende documenten automatisch worden afgedrukt. Als dit niet is gebeurd, selecteert u de regel "Herstarten" in het contextmenu. Maar het opnieuw starten van het afdrukken van documenten helpt niet altijd, dus het is aan te raden om op het menu "Printer" te klikken en de optie "Afdrukwachtrij wissen" te selecteren. Open vervolgens documenten die u nog niet naar de printer hebt uitgevoerd en probeer de bewerking opnieuw.

Aanbevolen: