Hoe Cd-rom Te Mounten

Inhoudsopgave:

Hoe Cd-rom Te Mounten
Hoe Cd-rom Te Mounten

Video: Hoe Cd-rom Te Mounten

Video: Hoe Cd-rom Te Mounten
Video: How To FIX “DETECT u0026 MOUNT CD ROM” Kali Linux os 2024, April
Anonim

Een cd-rom-station, zoals een USB-flashstation, vereist bij gebruik in het Linux-besturingssysteem een speciale bewerking voor gebruik, genaamd mounten. Voordat u de schijf uit het station verwijdert, moet u deze ontkoppelen.

Hoe cd-rom te mounten
Hoe cd-rom te mounten

instructies:

Stap 1

Plaats een schijf in het station (cd of dvd, als het station dergelijke schijven ondersteunt) op de gebruikelijke manier.

Stap 2

Log in als root door het volgende commando in te voeren: su. Voer vervolgens uw wachtwoord in.

Stap 3

Start de bestandsbeheerder van Midnight Commander met het volgende commando: mc. Ga naar de mnt-map (of media, indien beschikbaar) in de hoofdmap van het bestandssysteem. Controleer of het een map met de naam cdrom bevat. Als het ontbreekt, maak het dan aan. Om dit te doen, drukt u op de toets "F7" en voert u vervolgens de naam van de map in.

Stap 4

Koppel de schijf met de opdracht mount / dev / cdrom / mnt / cdrom of mount / dev / cdrom / media / cdrom (als de mediamap aanwezig is).

Stap 5

Als er twee schijven zijn en er is een schijf in de tweede geplaatst, vervang dan "/ dev / cdrom" door "/ dev / cdrom1".

Stap 6

Ga naar de map waar je de schijf hebt gemount. Het zal de inhoud van de schijf bevatten.

Stap 7

Voltooi de schijftoegang. Laat de map waar deze is gemount. Voer het commando umount / mnt / cdrom of umount / media / cdrom uit.

Stap 8

Druk op de uitwerpknop op de drive, of voer het commando eject / dev / cdrom of eject / dev / cdrom1 in. De schijf wordt automatisch geopend.

Stap 9

Pak de schijf en schuif de schijflade (door op dezelfde knop of rechtstreeks erop te drukken).

Stap 10

Als u gaat schrijven, wissen of nieuwe bestanden toevoegt aan een opneembare of herschrijfbare optische schijf, koppel deze dan niet aan (en als deze leeg is, zal het u niet lukken). Na het voltooien van een van deze bewerkingen, zal de schrijfsoftware (zoals K3b of Grafburn) de schijflade vanzelf naar buiten trekken. Als u na het wissen moet opnemen, duwt u het samen met de schijf terug, indien niet, duwt u de schijf erin nadat u de schijf hebt genomen. Plaats indien gewenst, nadat de bewerking is voltooid, de schijf in het station, koppel hem en controleer vervolgens hoe succesvol de opname was.

Aanbevolen: