Hoe De Startknop Terug Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe De Startknop Terug Te Geven
Hoe De Startknop Terug Te Geven

Video: Hoe De Startknop Terug Te Geven

Video: Hoe De Startknop Terug Te Geven
Video: HELP MIJN SCOOTER START NIET | VOL GAS MET JOEY 2024, April
Anonim

De "Start"-knop in Windows wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het hoofdmenu van het systeem. Als gevolg van foutieve gebruikersmanipulaties met bureaubladelementen of een crash van het besturingssysteem, kan deze knop samen met de taakbalk gewoon verdwijnen.

Hoe de startknop terug te geven
Hoe de startknop terug te geven

instructies:

Stap 1

Druk op de WIN-knop op je toetsenbord. Als het menu Start-knop wordt geopend, betekent dit dat je geluk hebt - de reden is gewoon de verkeerde positionering van de taakbalk en daarmee de Start-knop. Als je de knop zelf niet kunt zien, zelfs niet met het hoofdmenu open, zoek dan een smalle strook aan een van de randen van het scherm. Hiermee wordt de taakbalk teruggebracht tot een hoogte van enkele pixels. Gebruik de cursor en de linkermuisknop om het uit te rekken tot de gewenste grootte. Als, wanneer u op de WIN-toets drukt, de Start-knop verschijnt samen met het hoofdmenu, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer de regel Eigenschappen in het contextmenu. In het instellingenvenster dat wordt geopend, schakelt u het selectievakje "Taakbalk automatisch verbergen" uit en klikt u op "OK". Als u op WIN drukt, wordt het hoofdmenu niet weergegeven en zijn er bovendien geen snelkoppelingen op het bureaublad, dan is dit een serieuzere probleem. Het lijkt erop dat Windows Verkenner, die zorgt voor de normale werking van de grafische interface van het systeem, niet werkt. Ga in dit geval naar de tweede stap.

Stap 2

Druk op CTRL + alt="Afbeelding" + Delete om Taakbeheer te openen. Het is nodig om Windows Verkenner te starten.

Stap 3

Klik op de knop Nieuwe taak op het tabblad Toepassingen van Taakbeheer om het dialoogvenster Nieuwe taak maken te openen.

Stap 4

Typ verkenner in het invoerveld en klik op OK. Met deze opdracht wordt Windows Verkenner gestart. Hij moet de werking van de taakbalk herstellen, samen met de "Start"-knop die erop staat.

Stap 5

Zorg ervoor dat de Start-knop goed werkt. Als dit niet het geval is, heropen dan Taakbeheer (CTRL + alt="Afbeelding" + Verwijderen), ga naar het tabblad "Processen" en zoek in de kolom "Naam afbeelding" naar een proces met de naam Verkenner. Als u het vindt, is de Verkenner misschien "bevroren" en moet hij worden gesloten - klik op deze regel met de muis en klik op de knop "Proces beëindigen". Keer dan terug naar het tabblad Toepassingen en herhaal stap 3 en 4.

Stap 6

Zorg ervoor dat de taakbalk en startknop weer goed werken. Als dit niet is gebeurd, is het uitvoerbare bestand explorer.exe blijkbaar beschadigd of vervangen als gevolg van een virusaanval op uw computer. Als de antivirusbescherming het niet alleen aankan, is het beter om contact op te nemen met de ondersteuningsdienst van de fabrikant of met gespecialiseerde webbronnen. U kunt helpen bij het identificeren en elimineren van het virus en de gevolgen van zijn activiteiten, bijvoorbeeld in een speciaal gemaakt gedeelte van het forum

Aanbevolen: