Hoe De Taalbalk Op XP Terug Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe De Taalbalk Op XP Terug Te Geven
Hoe De Taalbalk Op XP Terug Te Geven

Video: Hoe De Taalbalk Op XP Terug Te Geven

Video: Hoe De Taalbalk Op XP Terug Te Geven
Video: Где взять Windows 10, 8, 7 или XP 2024, Mei
Anonim

Het verdwijnen van de taalbalk op computers met Windows XP kan verschillende oorzaken hebben. Het herstel van dit element vereist geen tussenkomst van extra software en kan door de gebruiker worden uitgevoerd met behulp van de standaard systeemtools.

Hoe de taalbalk op XP terug te geven
Hoe de taalbalk op XP terug te geven

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu van het onderste paneel op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Werkbalken". Ga naar het subitem "Taalbalk" en zorg ervoor dat het selectievakje wordt weergegeven.

Stap 2

Open het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Regionale en taalopties" uit en selecteer het tabblad "Talen" in het dialoogvenster dat wordt geopend. Klik op de knop "Details" en ga naar het tabblad "Geavanceerd" in het nieuwe dialoogvenster. Schakel het selectievakje naast Extra tekstservices uitschakelen uit en sla uw wijziging op door op OK te klikken.

Stap 3

Ga naar het tabblad Opties van hetzelfde dialoogvenster en klik op de knop Taalbalk. Schakel het selectievakje in de regel "Taalbalk op het bureaublad weergeven" in en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Stap 4

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga naar het dialoogvenster Uitvoeren. Typ msconfig in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het hulpprogramma door op de knop OK te klikken. Selecteer het tabblad "Opstarten" in het geopende dialoogvenster en pas het selectievakje in de ctfmon-regel toe. Sla uw wijzigingen op en start uw systeem opnieuw op om ze toe te passen.

Stap 5

Als de ctfmon-parameter niet wordt weergegeven in de opstartmap van msconfig, keer dan terug naar het hoofdmenu "Start" en ga opnieuw naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ regedit in de regel "Openen" en bevestig de lancering van het hulpprogramma Register-editor door op de knop OK te klikken.

Stap 6

Vouw de tak HKEY_USERS. DEFAULTSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun uit en roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop in het rechtereditorvenster te klikken. Geef de opdracht "Maken" op en selecteer het subitem "Stringparameter". Geef de gemaakte sleutel de naam CTFMON.exe en dubbelklik erop om deze te openen.

Stap 7

Typ drive_name: Windowssystem32CTFMON.exe op de Value-regel en sluit het editorprogramma af. Start het systeem opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: