Hoe Pictogrammen Transparant Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Pictogrammen Transparant Te Maken
Hoe Pictogrammen Transparant Te Maken

Video: Hoe Pictogrammen Transparant Te Maken

Video: Hoe Pictogrammen Transparant Te Maken
Video: Transparant maken van een afbeelding 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is het onmogelijk om je voor te stellen dat je in Windows-besturingssystemen werkt zonder bureaubladpictogrammen te gebruiken. De zogenaamde snelkoppelings- of bestandspictogrammen worden gebruikt om de inhoud van objecten grafisch weer te geven. Bijna alle pictogrammen zijn oorspronkelijk gemaakt door software- of applicatieontwikkelaars. Na het installeren van deze applicaties en het weergeven van de snelkoppeling op het bureaublad, wordt het mogelijk om het snelkoppelingspictogram te vervangen door uw persoonlijke. Soms is de achtergrond van pictogrammen ondoorzichtig, wat het uiterlijk van het pictogram aanzienlijk verslechtert. Lees in dit artikel hoe je het transparant maakt.

Hoe pictogrammen transparant te maken
Hoe pictogrammen transparant te maken

Noodzakelijk

De parameters van de applet "Systeemeigenschappen" bewerken

instructies:

Stap 1

Meestal wordt de ondoorzichtige achtergrond van pictogrammen op het bureaublad veroorzaakt door een speciale vermindering van de belasting van het besturingssysteem op de computer als geheel. Elk grafisch element vraagt, elke keer dat het scherm wordt bijgewerkt, informatie aan het systeem; bij het uitvoeren van deze actie kunnen niet alleen de processor en RAM, maar ook de harde schijf met de videokaart worden betrokken. Als u denkt dat uw computer relatief verouderd is en niet alle taken aankan, is het logisch om de grafische weergave-instellingen te wijzigen voor een snellere werking van het besturingssysteem.

Stap 2

Om de transparante achtergrond van de bureaubladpictogrammen te activeren of deactiveren, moet u de applet "Systeemeigenschappen" starten. Deze actie kan op 2 manieren worden gedaan:

- klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm". Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Systeem";

- klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer "Systeemeigenschappen".

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd". Klik op de knop Opties in het gedeelte Prestaties.

Stap 3

Vink in het nieuwe venster Prestatie-opties het vakje aan naast Speciale effecten. In de onderstaande lijst moet u het vakje naast het item "Schaduwen op bureaubladpictogrammen" aanvinken om de pictogrammen transparant te maken, anders zijn de pictogrammen niet transparant.

Stap 4

Klik op de knop "OK" om de wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: