Hoe Glas Transparant Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Glas Transparant Te Maken?
Hoe Glas Transparant Te Maken?

Video: Hoe Glas Transparant Te Maken?

Video: Hoe Glas Transparant Te Maken?
Video: Making transparent wood 2024, Mei
Anonim

Bij het samenstellen van een artistieke compositie is het soms nodig om een transparant glazen object te plaatsen zodat de achtergronddetails erachter zichtbaar zijn. Gebruik Photoshop-technieken om uw foto er realistisch uit te laten zien.

Hoe glas transparant te maken?
Hoe glas transparant te maken?

instructies:

Stap 1

Open eerst de afbeelding van de glazen beker in Photoshop. Selecteer de omtrek van het glas met het gereedschap Pen of het gereedschap Rechte lasso. Sla deze selectie op door onder een willekeurige naam op "Selectie" en vervolgens op "Selectie opslaan" te klikken en op OK te klikken. Verwijder de selectie door op "Ctrl + D" te drukken.

Stap 2

Maak een kopie van de laag door met de rechtermuisknop op de laag met het glas te klikken en "Laag dupliceren" te selecteren.

Stap 3

Verander de modus van "RGB" naar "Grijstinten". Open "Afbeelding - Modus - Grijswaarden". Wanneer een dialoogvenster verschijnt met de mededeling dat de wijziging de weergave van de lagen kan beïnvloeden en u wordt gevraagd de afbeelding af te vlakken voordat u de modus wijzigt, klikt u op Niet uitvoeren. Wanneer u wordt gevraagd om kleurgegevens te verwijderen, klikt u op Annuleren.

Stap 4

Open de eerder opgeslagen orderboekselectie. Ga hiervoor naar: "Selectie - Selectie laden - Bron - Kanaal". Geef een naam aan het geselecteerde object. Om de selectie om te keren, drukt u op "Ctrl + Shift + I". Vul de selectie met 50% grijs door op Shift + F5 te drukken. Druk op "Ctrl + D" om te deselecteren. Open vervolgens het menu "Filters - Blur - Gaussiaans vervagen". Een vervagingsstraal van 2px werkt goed. Sla het bestand op als PSD.

Stap 5

Open vervolgens de foto waar je de glazen beker wilt plaatsen. Ga weer terug naar het PSD-bestand. Laad vervolgens de selectie en druk op "Ctrl + C" om het glas te kopiëren en terug te keren naar de achtergrondfoto. Door op "Ctrl + V" te drukken, plaatst u een glas. Verander de Overvloeimodus naar "Hard licht" op de glaslaag. Dubbelklik op de naam van de laag en blijf op de glaslaag. Open het venster Overvloeiopties om de transparantie van het glas aan te passen. Onderaan zie je twee zwarte lijnen. Verplaats de regel "Onderliggende laag" terwijl u de toets "Alt" ingedrukt houdt.

Stap 6

Om het glas een meer realistische uitstraling te geven, gaat u naar achtergrond en klikt u op de miniatuur van de glaslaag waardoor de achtergrondafbeelding zichtbaar is.

Aanbevolen: