Een Map Ontoegankelijk Maken

Inhoudsopgave:

Een Map Ontoegankelijk Maken
Een Map Ontoegankelijk Maken

Video: Een Map Ontoegankelijk Maken

Video: Een Map Ontoegankelijk Maken
Video: Een map maken en bestanden verplaatsen naar die map 2024, April
Anonim

Als u vertrouwelijke informatie op uw computer opslaat of gewoon enkele bestanden wilt verbergen voor nieuwsgierige blikken, zijn er verschillende manieren om dit te doen. U kunt een archief maken en een wachtwoord instellen om het uit te pakken, u kunt bestanden opslaan op externe servers en ze indien nodig downloaden, enz.

Een map ontoegankelijk maken
Een map ontoegankelijk maken

instructies:

Stap 1

Een van de manieren om bestanden te beschermen tegen lezen, is door de mappen die ze bevatten te versleutelen. In de Windows XP-omgeving wordt hiervoor het EFS-coderingssysteem gebruikt. Allereerst moet u ervoor zorgen dat het volume waarop de bestanden voor versleuteling zijn opgeslagen het NTFS-bestandssysteem heeft, indien nodig kunt u het converteren met de juiste programma's.

Stap 2

Open het hoofdmenu "Start", selecteer in de sectie "Alle programma's" "Accessoires" en vervolgens "Verkenner". Navigeer in het geopende venster naar de map die u wilt versleutelen en open de eigenschappen ervan.

Stap 3

Open in het venster Eigenschappen het tabblad Algemeen en klik op de knop Overige. Vink het selectievakje "Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen" aan en klik op OK.

Stap 4

Klik nogmaals op OK. Selecteer het stuk informatie dat u wilt versleutelen:

"Alleen naar deze map" - alleen de map zelf wordt gecodeerd, "Naar deze map en naar alle submappen en bestanden" - de volledige inhoud van de huidige map wordt versleuteld, inclusief alle submappen met hun inhoud.

Klik OK.

Stap 5

Deze methode is geschikt als u uw eigen account gebruikt, de beperkingen zijn van toepassing op alle andere. Wanneer andere gebruikers bestanden proberen te openen, kopiëren of verplaatsen, wordt een overeenkomstige waarschuwing weergegeven. Bovendien belet het versleutelen van een map u niet om de inhoud ervan te bekijken, alleen toegang tot de bestanden erin is verboden.

Aanbevolen: