Hoe Kant-en-klare Materialen Te Gebruiken In Vray

Inhoudsopgave:

Hoe Kant-en-klare Materialen Te Gebruiken In Vray
Hoe Kant-en-klare Materialen Te Gebruiken In Vray

Video: Hoe Kant-en-klare Materialen Te Gebruiken In Vray

Video: Hoe Kant-en-klare Materialen Te Gebruiken In Vray
Video: How to use pre-made materials from the V-Ray 5 Material Library and the Presets | VRay Asset Browser 2024, April
Anonim

Mensen die betrokken zijn bij 3D-modellering gebruiken een groot aantal gespecialiseerde programma's tijdens hun werk, inclusief hulpprogramma's waarmee u een bepaalde textuur kunt toewijzen aan driedimensionale objecten - een materiaal. Een van deze hulpprogramma's is het Vray-weergavesysteem. Het werken ermee voor sommige beginnende 3D-modelleurs veroorzaakt echter grote problemen, daarom zijn er bepaalde algoritmen om de werking van deze grafische editor te vereenvoudigen.

Hoe kant-en-klare materialen te gebruiken in Vray
Hoe kant-en-klare materialen te gebruiken in Vray

instructies:

Stap 1

Het eenvoudigste materiaal in een modelleringsprogramma is plastic. Maak een object en voeg er een kleur aan toe en wijs vervolgens een reflectie toe aan het geselecteerde materiaal. Het selectievakje naast de optie Fresnelreflectie verhoogt de sterkte van de reflectie, zodat de reflectie niet zichtbaar is op het loodrechte vlak. Klik op wit in de Reflect parameter en geef een volledige reflectie als je het onderwerp op 90 graden bekijkt. Als u scherpe highlights wilt vervagen, klikt u op de Hilightglossiness-teller. Het vervagingseffect geeft het gesimuleerde onderwerp geloofwaardigheid.

Stap 2

Kies in de categorie metalen een van de varianten: chroom, aluminium, gepolijst of kostbaar. Deze materialen verschillen van elkaar in de mate van reflectie. Als u een glad gespiegeld oppervlak wilt maken, klikt u op de reflectieknop en selecteert u wit. En maak de reflectie grijs, zwart of wazig door de kleur op de Digguse-knop in te stellen. Klik erop en bereik een hoge expressiviteit. Het gebruik van een gouden tint zorgt voor een slechte reflectie. Houd er ook rekening mee dat het uiterlijk van gepolijst staal ook niet eenvoudig te maken is. Om dit soort materiaal te maken, stelt u de waarde van de parameter Anisotropie in op 0, 9 en selecteert u de kleur glanzend. Je zult eindigen met iets dat lijkt op een stalen oppervlak.

Stap 3

De Refraction-knop wordt gebruikt om transparante materialen te maken. Klik op Fogcolor en selecteer de kleur van glas of doorzichtig plastic uit de lijst. De kleurtint is afhankelijk van de dikte van het geselecteerde materiaal. Of pas de kleur aan door op de knop Breking te klikken. Vink het vakje aan naast de parameter Affectshadows en kleur de tinten naar wens. Druk op de Dikte, Lichtmultiplier, Scatter en Fwd ck-knoppen om de dekking van het geselecteerde materiaal in te stellen. Het onderwerp ziet er zeer realistisch uit en is vooral geschikt voor het maken van lampen, lampen en vele andere lichtbronnen.

Aanbevolen: