Hoe Het Register Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Register Te Repareren?
Hoe Het Register Te Repareren?

Video: Hoe Het Register Te Repareren?

Video: Hoe Het Register Te Repareren?
Video: How to Fix Corrupt Registry in Windows 10 2024, April
Anonim

De database die de instellingen voor de hardware en software van een computer bevat, wordt het Windows-systeemregister genoemd. Het wordt niet opgeslagen in één bestand op de computerschijf, maar wordt bij elke keer opstarten door het systeem opnieuw gemaakt op basis van informatie uit verschillende bronnen. Als om de een of andere reden onjuiste gegevens in het register terechtkomen, kan dit leiden tot storingen in het functioneren van het besturingssysteem, tot aan de volledige onbruikbaarheid ervan.

Hoe het register te repareren?
Hoe het register te repareren?

instructies:

Stap 1

Weeg de mogelijke gevolgen af als u handmatig iets in het register gaat repareren. Als er geen manier minder gevaarlijk is voor het functioneren van het systeem, gebruik dan een speciaal programma uit de standaard Windows-distributie - Register-editor voor bewerking. Het kan bijvoorbeeld worden gestart door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad te klikken en Register-editor te selecteren in het contextmenu. U kunt hiervoor ook het dialoogvenster voor het starten van het programma gebruiken - druk op de toetscombinatie WIN + R, typ de opdracht regedit en klik op de knop "OK".

Hoe het register te repareren?
Hoe het register te repareren?

Stap 2

Maak een reservekopie van het momenteel bestaande register. Alle wijzigingen die u in de loop van de volgende werkzaamheden met de editor aanbrengt, worden onmiddellijk opgeslagen. Daarom, als u iets verkeerd doet, moet u de oorspronkelijke staat van het register kunnen herstellen vanaf een back-up. Om het te maken, opent u het gedeelte "Bestand" in het menu van de editor en selecteert u het item "Exporteren". Geef in het dialoogvenster Opslaan de bestandsnaam en de opslaglocatie op en klik op de knop "Opslaan".

Hoe het register te repareren?
Hoe het register te repareren?

Stap 3

Gebruik het linkerpaneel van de editor om door de registertakken te navigeren (ze worden weergegeven als mappen) naar de sectie waarvan u de waarde van de variabelen ("sleutels") gaat corrigeren. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de gewenste toets en selecteer Bewerken in het menu.

Stap 4

Vervang de waarde in het invoerveld en klik op OK.

Hoe het register te repareren?
Hoe het register te repareren?

Stap 5

Een andere manier om het register te repareren, is door een speciale klasse programma's te gebruiken die gewoonlijk worden aangeduid als tweakers. Ze zullen voor u wijzigingen aanbrengen in het register en dit zal de kans op fouten in het bewerkingsproces zelf aanzienlijk verminderen. De procedure voor het wijzigen van waarden komt hier neer op het beantwoorden van min of meer eenduidig geformuleerde vragen, en het belangrijkste nadeel van dit soort programma's is het relatief kleine aantal registerparameters dat kan worden gewijzigd.

Stap 6

De derde manier om het register te bewerken, is door programma's te gebruiken die het register automatisch scannen op de meest voorkomende defecten. In tegenstelling tot eerdere programma's, zijn deze niet ontworpen om enkele wijzigingen aan te brengen in de waarden van variabelen. Ze "groothandel" zoeken in het register naar inconsistenties en defecten, maken een lijst van alles wat gerepareerd moet worden en presenteren u een rapport samen met een voorstel om de tekortkomingen te verhelpen. U kunt het met alle punten eens zijn of slechts met een deel, en de scanner doet de rest zelf.

Aanbevolen: