Hoe Maak Je Een Transparant Lettertype

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Transparant Lettertype
Hoe Maak Je Een Transparant Lettertype

Video: Hoe Maak Je Een Transparant Lettertype

Video: Hoe Maak Je Een Transparant Lettertype
Video: Transparent Text Effect | Photoshop Tutorial 2024, April
Anonim

Tijdens een testsuite, het maken van een interface voor programma's of webpagina's, is het soms nodig om alle tekst of een bepaald gedeelte ervan transparant te maken. De transparantie van tekst op een computer is zeer voorwaardelijk en wordt volgens hetzelfde principe in verschillende programma's geïmplementeerd. De implementatie van het principe kan worden overwogen aan de hand van het voorbeeld van het Microsoft Word-programma.

Hoe maak je een transparant lettertype
Hoe maak je een transparant lettertype

Noodzakelijk

Basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Let eerst op de achtergrondkleur waarop u uw tekst wilt typen. Ontdek de code voor deze kleur. Selecteer hiervoor "Formaat" in het hoofdmenu van het programma, verplaats in het submenu dat verschijnt de cursor naar de regel "Achtergrond" en selecteer vervolgens de regel "Andere kleuren". In het venster dat onder het spectrum verschijnt, wordt de code van de geselecteerde kleur geschreven. Je moet het ook onthouden of opschrijven.

Stap 2

Open vervolgens de regel "Formaat" in het hoofdmenu en vervolgens - "Lettertype". Activeer in het verschenen venster met lettertype-eigenschappen het tabblad "Lettertype". Klik daarin op de kleurselectiebalk (onder de regel "Tekstkleur") en selecteer vervolgens de regel "Andere kleuren". Voer in het kleurkeuzevenster dat verschijnt de bekende code voor de achtergrondkleur in. Daarna zal de tekst versmelten met de achtergrond, dat wil zeggen dat deze transparant zal zijn.

Aanbevolen: