Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond Transparant?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond Transparant?
Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond Transparant?

Video: Hoe Maak Je Een Witte Achtergrond Transparant?

Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2022, December
Anonim

Bij het maken van collages, het ontwerpen van internetpagina's, kan het zijn dat u de witte achtergrond moet verwijderen. Deze taak is niet echt moeilijk. Met behulp van verschillende commando's van de Photoshop-editor kunt u in korte tijd het gewenste resultaat bereiken.

Hoe maak je een witte achtergrond transparant?
Hoe maak je een witte achtergrond transparant?

Het is nodig

  • - grafische editor Photoshop;
  • - een foto met een onderwerp op een witte achtergrond.

instructies:

Stap 1

Open het afbeeldingsbestand met de witte achtergrond die je transparant wilt maken in Photoshop. Selecteer hiervoor Openen in het menu Bestand. Om uw werk te versnellen, kunt u de sneltoets Ctrl + O gebruiken.

Stap 2

Maak van de afbeelding een laag. Om dit te doen, plaatst u in het Lagen-palet ("Lagen") de cursor op de laag met de afbeelding op een witte achtergrond en klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt Laag van achtergrond.

Stap 3

Selecteer het gereedschap Toverstaf in het palet Gereedschappen. De sneltoets voor deze tool is de W-toets. Het palet "Tools" bevindt zich standaard aan de linkerkant van het programmavenster.

Stap 4

Klik met het gereedschap Toverstaf op het witte gedeelte van de afbeelding. gemarkeerd.

Stap 5

Verwijder de witte achtergrond door op de Delete-toets te drukken. U kunt de opdracht Wissen in het menu Bewerken gebruiken.

Stap 6

Gebruik de opdracht Opslaan als in het menu Bestand om de transparante afbeelding in PNG-indeling op te slaan. U kunt de sneltoets Ctrl + Shift + S gebruiken.

Populair per onderwerp