Hoe Maak Je Een Foto Transparant?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Transparant?
Hoe Maak Je Een Foto Transparant?

Video: Hoe Maak Je Een Foto Transparant?

Video: Hoe Maak Je Een Foto Transparant?
Video: How to Make PNGs ONLINE (Free PNG File Maker) 2024, Mei
Anonim

Illustraties en afbeeldingen voor websites, forums, diverse presentaties en e-books hebben vaak een transparante achtergrond nodig. Een transparante achtergrond toevoegen aan een afbeelding is niet zo moeilijk als je Adobe Photoshop bij de hand hebt.

Hoe maak je een foto transparant?
Hoe maak je een foto transparant?

Het is nodig

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Voordat u de afbeelding transparant maakt, bereidt u deze voor op de achtergrond. Het moet worden aangepast voor helderheid, contrast en andere parameters.

Open een afbeelding en stel deze in op een klein formaat (bijvoorbeeld 600x800) op 72 dpi. Dit vermindert het gewicht van de illustratie zonder onnodig kwaliteitsverlies. Ook kan de resolutie 300 dpi zijn als kleine details belangrijk zijn in de tekening.

Nu kunt u aan de slag met kleurcorrectie. Open het menu Tint / Verzadiging en Helderheid / Contrast en pas de parameters aan zodat het beeld helder en contrastrijk is. U kunt ook de items Auto Contrast en Auto Levels gebruiken.

Stap 2

De afbeelding moet een uniforme achtergrond hebben - wit is het beste, en als de achtergrond gevarieerd is - selecteer een hulpmiddel om het object van de afbeelding van de achtergrond te selecteren en uit te knippen.

Om een afbeelding met een effen achtergrond als transparant op te slaan, klikt u op Opslaan voor web in het menu Bestand en vinkt u het vakje naast het woord transparantie aan. Kies PNG-8-indeling. Hieronder ziet u hokjes waarin u kunt aangeven welke kleuren transparant gemaakt moeten worden in de uiteindelijke versie van de afbeelding. Markeer deze kleuren in het diagram en klik vervolgens op het transparantiepictogram onder in het kleurentabelvenster.

Stap 3

De achtergrond van de afbeelding wordt vervangen door tweekleurige cellen - u hebt deze transparant gemaakt. De tekening kan nu worden opgeslagen.

Stap 4

Open de opgeslagen illustratie en vergroot deze, controleer of er onvolkomenheden in de afbeelding zijn - extra stippen en lijnen op de achtergrond, en dergelijke. Als er nadelen zijn, open dan de afbeelding in Photoshop en gebruik de gum om het teveel te wissen, waardoor de illustratie het gewenste resultaat krijgt.

Aanbevolen: