Hoe Maak Je Een Transparant Kader In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Transparant Kader In Photoshop
Hoe Maak Je Een Transparant Kader In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Transparant Kader In Photoshop

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2023, Februari
Anonim

Photoshop biedt talloze manieren om een ​​transparante rand op een afbeelding te maken. Meestal hangt de keuze af van het frame zelf - het kan bijvoorbeeld worden getekend met de gereedschappen Penseel, Vrije vorm of zelfs Tekst. In elk geval is het handiger om verschillende methoden te gebruiken om transparantie te reguleren. Misschien wordt de eenvoudigste van de opties hieronder beschreven.

Hoe maak je een transparant kader in Photoshop
Hoe maak je een transparant kader in Photoshop

Het is nodig

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Als je de voorbereidende handelingen nog niet hebt gedaan, start dan Adobe Photoshop en open de afbeelding, die in een transparant kader moet worden geplaatst. De eenvoudigste manier om een ​​afbeelding te laden, is door de sneltoetsen CTRL + O te gebruiken, die het dialoogvenster Bestand openen activeren.

Stap 2

Wanneer het bestand is geladen, maakt u een laag met een kopie van de afbeelding. Dit kan door op de toetsencombinatie CTRL + J te drukken. Met deze laag voert u alle bewerkingen uit.

Stap 3

Maak als referentie de eenvoudigste versie van het frame - een rechthoek vanaf de randen van de afbeelding, aan alle kanten dezelfde breedte. Om dit te doen, moet u het venster Overvloeieffecten openen. Klik met de rechtermuisknop op de gemaakte laag en selecteer Overvloeiopties in het contextmenu. Er wordt een venster geopend waarin u het laagste effect in de lijst met stijlen moet selecteren - "Lijn".

Stap 4

Open op het instellingentabblad van dit effect eerst de vervolgkeuzelijst "Positie" en selecteer het item "Binnen".

Stap 5

Selecteer vervolgens "Slagtype". Er zijn hier drie opties: verloop, patroon en kleur. Afhankelijk van de keuze verandert ook de lijst met instellingen voor deze sectie. Als u bijvoorbeeld "Verloop" selecteert en vervolgens op de afbeelding in de vervolgkeuzelijst klikt, schakelt u de editor in en krijgt u toegang tot het palet voor het selecteren en wijzigen van verloopvullingspatronen. Bovendien kunt u de stijl en hoek van het ontwerp van het verloopframe kiezen.

Stap 6

Wanneer u klaar bent met het kiezen van een framestijl, selecteert u de grootte met behulp van de bovenste schuifregelaar op dit tabblad. Dan met de schuifregelaar bij het opschrift "Opaque". pas de transparantie van het frame aan. Al deze acties worden onmiddellijk in de afbeelding weergegeven, d.w.z. u moet de parameters visueel kiezen.

Stap 7

Als het resultaat naar tevredenheid is, klikt u op "OK". Om het werk op te slaan voor verdere bewerking in Photoshop-formaat, drukt u op CTRL + S en vervolgens op de knop "Opslaan". En u kunt de voltooide afbeelding met een kader in een handig grafisch formaat opslaan door op alt = "Afbeelding" + SHIFT + CTRL + S te drukken. U wordt gevraagd om naast de instellingen voor het bestandsformaat en de beeldkwaliteit te selecteren. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan en geeft u een naam en locatie op voor het bestand.

Populair per onderwerp