Hoe Kan Ik Tmp-bestanden Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Kan Ik Tmp-bestanden Openen
Hoe Kan Ik Tmp-bestanden Openen

Video: Hoe Kan Ik Tmp-bestanden Openen

Video: Hoe Kan Ik Tmp-bestanden Openen
Video: Fix PDF Files Won't Open in Windows 10 2024, April
Anonim

De extensie.tmp is een tijdelijk bestand dat ook de extensie.temp kan hebben. Alle tijdelijke bestanden hebben dezelfde extensie, maar ze kunnen door verschillende programma's worden gemaakt. In dit opzicht is het vaak moeilijk te begrijpen welke van de programma's zo'n bestand hebben gemaakt en waar dit bestand vandaan kwam op de harde schijf.

Hoe kan ik tmp-bestanden openen
Hoe kan ik tmp-bestanden openen

In sommige gevallen maakt het.tmp-gedeelte van een bestandsnaam gebruikers duidelijk met welk programma het bestand is gemaakt. Een bestand met de naam 2014_annual_report.tmp is bijvoorbeeld een MS Office-document. Bovendien kan het bestand dat bij een bepaald programma hoort, worden bepaald door de locatie. Als een bestand zich bijvoorbeeld in de tijdelijke map Temp bevindt die zich in de hoofdmap van het programma bevindt, is het bestand hoogstwaarschijnlijk zelf door dit programma gemaakt.

Waarom programma's.tmp-bestanden maken

Tijdelijke bestanden worden voornamelijk gemaakt om een back-up te maken of om documenten tijdelijk op te slaan. Veel programma's maken om de paar minuten een back-up van bestanden wanneer de gebruiker de bestanden van deze toepassingen gebruikt. In dit geval, in het geval van een plotselinge crash van het programma of het afsluiten van de computer, kan de gebruiker het bestand herstellen vanuit het tijdelijke bestand dat door het programma is gemaakt.. Tmp-bestanden worden meestal automatisch verwijderd door het programma zelf nadat het is afgesloten.

Als gevolg van programmacrashes is het echter mogelijk dat sommige bestanden die automatisch moeten worden verwijderd, op de harde schijf van uw computer blijven staan. Ze kunnen zich constant ophopen, zodat de gebruiker het niet eens merkt.

Ten slotte maken webbrowsers tijdelijke bestanden om gebruikersgegevens op te slaan, zoals cookies en browsegeschiedenis.

Handmatige verwijdering van.tmp-bestanden

Voordat u tijdelijke bestanden handmatig verwijdert, moet u ervoor zorgen dat deze bestanden echt tijdelijk zijn en niet nodig zijn om het programma in de toekomst te laten werken. Als je er zeker van bent dat deze bestanden niet langer bruikbaar zijn, is het toch beter om ze eerst in de prullenbak te plaatsen en ze na verloop van tijd daar te verwijderen.

Automatische verwijdering van.tmp-bestanden

Van tijd tot tijd is het noodzakelijk om tijdelijke bestanden massaal te verwijderen met behulp van speciale programma's die dit proces automatiseren. Windows 7 heeft bijvoorbeeld een ingebouwde cleanmgr.exe-toepassing die andere krachtige functies heeft. Om dit hulpprogramma te gebruiken, moet u naar de "Schijfeigenschappen" gaan door met de rechtermuisknop in de map erop te klikken en de juiste sectie te selecteren.

Klik vervolgens op het tabblad "Algemeen" op de knop "Schijfopruiming". Vink vervolgens in het geopende venster het vakje aan naast de twee pictogrammen met de woorden "Tijdelijke internetbestanden" en Gedownloade programmabestanden en klik vervolgens op OK. Verder zal het systeem zelf alle onnodige bestanden verwijderen.

Een.tmp-bestand openen

De eenvoudigste manier om een .tmp-bestand te openen, is door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. In dit geval selecteert Windows automatisch het vereiste programma om een dergelijk bestand te openen.

Om een applicatie te bepalen die.tmp kan openen, kunt u speciale online diensten gebruiken, bijvoorbeeld solvusoft.com, waarmee u het bestand gratis kunt analyseren om te zien of het bij een bepaalde applicatie hoort.

Als geen van de in Windows geïnstalleerde programma's aan een dergelijk bestand is gekoppeld, vraagt het besturingssysteem u om de vereiste toepassing uit de lijst te selecteren om het bestand handmatig te openen. Als geen van de door Windows aangeboden programma's geschikt is, kunt u zich vertrouwd maken met de inhoud van het bestand in een grafische editor, bijvoorbeeld Kladblok.

Aanbevolen: