Hoe Partities Op Een Schijf Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Partities Op Een Schijf Te Verwijderen
Hoe Partities Op Een Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Partities Op Een Schijf Te Verwijderen

Video: Hoe Partities Op Een Schijf Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om onnodige partities te verwijderen. Tegelijkertijd kunt u ze combineren tot één groot gedeelte of ze inactief maken, zodat u ze alleen in geval van nood kunt openen.

Hoe partities op een schijf te verwijderen
Hoe partities op een schijf te verwijderen

Noodzakelijk

Paragon Partition Magic, Windows 7-schijf

instructies:

Stap 1

Laten we eerst eens kijken naar de mogelijkheid om het aantal partities te wijzigen net voordat het besturingssysteem wordt geïnstalleerd. Deze methode werkt alleen met Windows Seven OS.

Stap 2

Plaats de schijf met de installatiebestanden van het Windows 7-besturingssysteem in het station. Zet uw computer aan en druk op de F8-knop. Wanneer het apparaatselectievenster op het scherm verschijnt, selecteert u uw dvd-station. Wacht tot het installatieprogramma van het besturingssysteem is gestart.

Stap 3

Selecteer in de volgende twee vensters de gewenste opties. Het is raadzaam om Russisch als hoofdtaal in te stellen. Er verschijnt een venster met een lijst met partities op de harde schijf op het scherm. Klik op de knop "Schijfinstellingen" in de rechterbenedenhoek.

Stap 4

Klik op het overbodige gedeelte en klik op de knop "Verwijderen". Verwijder op dezelfde manier de rest van de secties die u niet nodig hebt.

Stap 5

Als u van plan bent het gebied dat is ontstaan door het verwijderen van partities niet te gebruiken, selecteert u de lokale schijf waarop het besturingssysteem wordt geïnstalleerd en klikt u op "Volgende".

Stap 6

Als u één groot gedeelte wilt toevoegen, klikt u op de knop "Maken". Selecteer het bestandssysteem van de toekomstige lokale schijf en stel de grootte ervan in. Ga verder met de installatie van het systeem.

Stap 7

Om onnodige partities te verwijderen zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren, hebt u het programma Partition Magic nodig. Installeer het en start uw computer opnieuw op.

Stap 8

Voer het programma uit. Selecteer "Snels samenvoegen van secties". Geef de secties op die bij het samenvoegproces worden betrokken. Als je de informatie die erop is opgeslagen niet nodig hebt, formatteer ze dan. Dit zal aanzienlijk meer tijd besteden aan het samenvoegen.

Stap 9

Klik op de knop "Toepassen" in de bovenste werkbalk van het programma. Na een tijdje verschijnt er een venster met twee opties voor verdere acties. Klik op de knop Nu opnieuw opstarten. Het programma blijft draaien in DOS-modus.

Aanbevolen: