Een Harde Schijfcontrole Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijfcontrole Uitvoeren
Een Harde Schijfcontrole Uitvoeren

Video: Een Harde Schijfcontrole Uitvoeren

Video: Een Harde Schijfcontrole Uitvoeren
Video: 5 Ways To Check Your Hard Drive's Health - Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het controleren van de harde schijf biedt correctie van kleine systeemfouten, evenals het controleren en herstellen van beschadigde clusters van de harde schijf. Samen met de defragmentatieprocedure die eenmaal per maand wordt uitgevoerd, gaat uw harde schijf zo lang mogelijk mee, terwijl hij constant op hoge snelheid werkt, ongeacht het werkniveau.

Een harde schijfcontrole uitvoeren
Een harde schijfcontrole uitvoeren

instructies:

Stap 1

Om te beginnen met het controleren van de harde schijf, gaat u naar "Deze computer" op het bureaublad of via het hoofdmenu "Start". Selecteer de harde schijf die u wilt controleren, zoals de (C:)-schijf waarop Windows zich bevindt. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijf (C:) en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 2

Ga in het eigenschappenvenster dat verschijnt naar het tabblad "Service". Daarin ziet u drie categorieën - controleren, defragmenteren en archiveren. Klik op de knop Nu controleren. U ziet een klein venster waarin u wordt geïnformeerd over het controleren van de geselecteerde schijf. Vink voor een volledige controle van de harde schijf beide vakjes aan: "Systeemfouten automatisch herstellen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren". Start de schijfcontrole door op de " Startknop

Aanbevolen: