Schijfcontrole Inschakelen

Inhoudsopgave:

Schijfcontrole Inschakelen
Schijfcontrole Inschakelen

Video: Schijfcontrole Inschakelen

Video: Schijfcontrole Inschakelen
Video: WiFi doet het niet in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Tijdens de werking van een harde schijf kunnen logische fouten optreden in het bestandssysteem en fysieke defecten aan de oppervlakte. U kunt probleemsectoren identificeren met behulp van Windows-hulpprogramma's en programma's van derden.

Schijfcontrole inschakelen
Schijfcontrole inschakelen

instructies:

Stap 1

Open het pictogram "Deze computer" door te dubbelklikken. Roep het vervolgkeuzemenu op door met de rechtermuisknop op het logische schijfpictogram te klikken. Selecteer "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Service".

Stap 2

Klik in het gedeelte "Schijf controleren" op "Controleren". Vink in het nieuwe venster de vakjes "Fouten automatisch oplossen" en "Secties controleren en repareren" aan. Klik op Begin. Misschien zal het systeem u laten weten dat het momenteel niet mogelijk is om de scan te starten, en zal het aanbieden om de schijf te controleren na het opnieuw opstarten. Antwoord ja.

Stap 3

U kunt de scan op andere manieren uitvoeren. Dubbelklik in het "Configuratiescherm" op het pictogram "Computerbeheer" en start in het venster van de bedieningsconsole de module "Schijfbeheer". Open in een nieuw venster het vervolgkeuzemenu door met de rechtermuisknop op het pictogram van de logische schijf te klikken en de optie "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 4

Roep het programma-startvenster op met de Win + R-sneltoetsen en voer de opdracht cmd in. Schrijf op de opdrachtregel chkdsk schijfnaam: / f / r, waarbij schijfnaam de stationsletter is, bijvoorbeeld c: of d: De schakelopties / f / r voeren een volledige controle uit van het schijf - bestandssysteem en de fysieke oppervlaktestatus.

Stap 5

Het systeem zal een bericht weergeven over de onmogelijkheid om de scan op dit moment te starten en zal aanbieden dit te doen na het opnieuw opstarten. Klik op "Ja" als verificatie vereist is.

Stap 6

Na een onjuiste afsluiting (bijvoorbeeld een stroomstoring) na het inschakelen van de computer, start het hulpprogramma chkdsk zelfstandig en biedt aan om het bestandssysteem te controleren. Als u zeker weet dat de schijf niet gecontroleerd hoeft te worden, drukt u op een willekeurige toets om het besturingssysteem te laden.

Stap 7

U kunt programma's van derden, zoals MHDD, gebruiken om de schijf te controleren. Download het van de site van de ontwikkelaar als een opstartschijfkopie. Bekijk de helpdocumentatie op dezelfde site. Na het starten en instellen van de parameters, zal het programma zeer nauwkeurig de staat van de schijf bepalen en enkele beschadigde sectoren repareren.

Aanbevolen: