Hoe De Grootte Van De Flits Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van De Flits Te Wijzigen
Hoe De Grootte Van De Flits Te Wijzigen

Video: Hoe De Grootte Van De Flits Te Wijzigen

Video: Hoe De Grootte Van De Flits Te Wijzigen
Video: Flits Deel 1 2024, April
Anonim

Meestal wordt de grootte van Flash-elementen die op webpagina's worden geplaatst, ingesteld wanneer ze worden gemaakt. Alvorens op internet te worden geplaatst, wordt de broncode van een dergelijk element gecompileerd, waarna het niet meer mogelijk is deze instellingen in het Flash-filmpje zelf te wijzigen. Als de grootte niet hardgecodeerd is vóór de compilatie, dan kunnen de breedte en hoogte van het element worden geregeld vanuit de HTML-tags in de broncode van het hypertextdocument dat de Flash bevat.

Hoe de grootte van de flits te wijzigen
Hoe de grootte van de flits te wijzigen

instructies:

Stap 1

Open de bron van de pagina die de tags bevat voor het Flash-element waarvan u het formaat wilt wijzigen. Dit kan in de editor van de pagina's van het contentmanagementsysteem, in een gespecialiseerde HTML-editor of in een reguliere teksteditor. Als u een tool gebruikt met een visuele bewerkingsoptie, schakelt u over naar de HTML-codemodus.

Stap 2

Zoek de code in de paginabron voor het vereiste Flash-object. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de zoekfunctie te gebruiken, waarbij u de bestandsnaam als zoekcriterium opgeeft. Meestal wordt een combinatie van de tags object en embed gebruikt om Flash-films op een pagina weer te geven. Deze HTML-regels kunnen er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Stap 3

Wijzig de breedte- en hoogtewaarden die zijn opgegeven in de object- en embed-tags. Beide tags gebruiken de standaard width en height attributen om maten op te geven - in het getoonde voorbeeld krijgen ze respectievelijk de waarden 812 en 811 toegewezen. Sla de pagina's op nadat u uw wijzigingen heeft aangebracht.

Stap 4

Als u de broncode voor het Flash-element hebt, kunt u de gecompileerde afmetingen wijzigen. De broncode bevindt zich in een bestand met de fla-extensie en er is een gespecialiseerde editor nodig om ermee te werken. Het meest voorkomende softwareproduct van deze soort is Adobe Flash (voorheen Macromedia Flash). U moet het fla-bestand in zo'n editor openen en opnieuw compileren, met vermelding van de vereiste afmetingen.

Stap 5

Gebruik een decompilerprogramma als het fla-bronbestand niet beschikbaar is. Zo'n programma kan op basis van de gecompileerde code van het swf-bestand een broncode samenstellen die relatief goed aansluit bij het originele fla-bestand. Veel van deze toepassingen (bijvoorbeeld Flash Decompiler Trilix) stellen u in staat om zonder gespecialiseerde editor wijzigingen aan te brengen in de gecompileerde code van een flash-element.

Aanbevolen: