Hoe De Grootte Van Pictogrammen Xp . Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Pictogrammen Xp . Te Wijzigen
Hoe De Grootte Van Pictogrammen Xp . Te Wijzigen
Anonim

Bureaubladpictogrammen worden automatisch verkleind wanneer een nieuwe schermresolutie wordt ingesteld. Als de pictogrammen te groot of te klein worden, maar over het algemeen past de nieuwe resolutie bij u, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het formaat van pictogrammen wijzigen in Windows XP is geen probleem.

Hoe de grootte van pictogrammen xp. te wijzigen
Hoe de grootte van pictogrammen xp. te wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop in een gebied van het bureaublad dat vrij is van mappen en bestanden. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen" door erop te klikken met een willekeurige muisknop - het venster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend. Een andere manier om het eigenschappenvenster op te roepen, is door de sectie Vormgeving en thema's in het menu Start te selecteren en op het pictogram Weergeven te klikken.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Ontwerp". Klik onderaan het venster op de knop "Geavanceerd" - deze opdracht opent een nieuw venster "Aanvullend ontwerp". Selecteer in dit dialoogvenster in de sectie "Element" het item "Icoon" met behulp van de vervolgkeuzelijst. Stel in het rechterdeel van het venster de gewenste pictogramgrootte in met de pijltoetsen of voer een nieuwe waarde in met het toetsenbord.

Stap 3

Druk op de knop OK in het venster Extra uiterlijk, in het venster Eigenschappen voor beeldscherm op de knop Toepassen. Wacht tot de pictogrammen op de monitor opnieuw zijn geconfigureerd en klik op de knop OK of de X-knop in de rechterbovenhoek van het venster om de instellingen te voltooien en het eigenschappenvenster te sluiten.

Stap 4

Als u de pictogrammen groter wilt maken, gebruikt u de andere instellingenoptie. Klik op het tabblad Uiterlijk in het venster Eigenschappen voor beeldscherm op de knop Effecten. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Plaats een markering in het vak tegenover het opschrift "Grote pictogrammen toepassen", klik op de knop OK om het effectvenster te sluiten, op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit het eigenschappenvenster.

Stap 5

Plaats de nieuwe maatpictogrammen op het bureaublad volgens uw voorkeur. Verplaats hiervoor de cursor naar het gewenste pictogram, houd de linkermuisknop ingedrukt, verplaats het pictogram naar het geselecteerde deel van het scherm, laat de muisknop los. Wanneer u orde op zaken stelt, klikt u met de rechtermuisknop in een lege ruimte op het bureaublad en selecteert u de opdracht "Vernieuwen" in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: